Surkea sää kuritti Malmi 80th Anniversary Juhlalentonäytöstä

Välillä koneet tuntuivat lähes hipovan toisiaan. KUVA TEIJA LOPONEN

-Ja lisää hanaa! Yleisö pääsi kuulemaan Midnight Hawksien esityksessä kapteenin muille lentäjille antamia komentoja suoraan koneesta.

Malmin lentoaseman 80-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetty ilmailutapahtuma toteutui harmillisen huonoissa keleissä. Silti Hawkit, muut taitolentäjät ja monen mielestä tapahtuman kruunu eli F-18 Hornet keräsivät katsojia niin kentälle kuin sen lähiympäristöön.

Suomen Ilmavoimien Midnight Hawks taitolento-osasto ja F-18 Hornet monitoimihävittäjä nousivat kotimaisista esiintyjistä ehdottomasti suosituimmiksi ja myös odotetuimmiksi esiintyjiksi. Eivätkä ne pettäneet, esitykset täyttivät odotukset.

Myös Malmilla lukuisia kertoja jo esiintynyt ja monien kansainvälisten lentonäytösten vakituinen yleisömagneetti, liettualainen taitolentäjäveteraani Jurgis Kairys viihdytti väkeä aina yhtä hurjapäisillä tempuillaan. Kairyksen ohella monet muut taitolentäjät saivat yleisön hämmästelemään, mitä kaikkea lentokoneella voi tehdä kun taitoa ja uskallusta riittää. 24-kierroksen syöksykierre, sivuttain tai ylösalaisin lento maanrajan tuntumassa sekä todella lähellä toisiaan lentäneet koneet saivat yleisön haukkomaan henkeään.

Kentän pinnassa ihasteltiin helikoptereita, lentokoneita sekä vanhoja autoja ja lentoasemalla toimivat kerhot esittelivät toimintaansa.

-Lex Malmi on kerännyt mukavasti allekirjoittajia, teltallamme on virrannut väkeä ihan koko ajan, kiittelivät Malmin lentoaseman ystävien jäsenet. Lex Malmilla halutaan säätää laki, jolla Helsinki-Malmin lentopaikka säilytettäisiin ilmailukäytössä.

-Ankean sateinen lauantai karsi ensimmäisen päivän yleisön noin 5000 henkilöön, mutta sunnuntaina sateen väistyttyä alkoivat lippuluukut ruuhkautua ja paikalle saapui kaikkiaan noin 15 000 katsojaa, kertoo tapahtuman lehdistöpäällikkö Lasse Norres.

Puolustusministeri Jussi Niinistö vieraili Malmin kentällä lauantaina.

Teija Loponen

 

Lue lisää: Lex Malmi – vajaassa viikossa yli 14 000 kannattajaa

midnight hawks
Midnight Hawks taitolento-osasto tarjosi näyttävän esityksen. Yleisö pääsi myös kuulemaan ryhmän kapteenin antamia komentoja suoraan koneesta.
Kuva Teija Loponen
Rajavartioston pelastusnäytöstä seurattiin tarkasti. Kuva Jarmo Loponen
Rajavartioston pelastusnäytöstä seurattiin tarkasti.
Kuva Jarmo Loponen
Vanhat autot olivat herkullinen lisä ilmailunäytöksen tarjontaan. Kuva Johanna Hokkanen
Vanhat autot olivat herkullinen lisä ilmailunäytöksen tarjontaan.
Kuva Johanna Hokkanen
Taitolentäjäveteraani Jurgis Kairys on yksi suurista yleisön suosikeista, tuttu näky Malmilla. Kuva Teija Loponen
Taitolentäjäveteraani Jurgis Kairys on yksi suurista yleisön suosikeista, tuttu näky Malmilla.
Kuva Teija Loponen
Edellinen artikkeliLex Malmi: Vajaassa viikossa yli 14000 kannattajaa
Seuraava artikkeliTaiteiden yöstä nautitaan Malmilla, Tapanilassa ja Pukinmäessä