Lex Malmi: Vajaassa viikossa yli 14000 kannattajaa

Malmin lentoaseman ympäristö on varsin vehreää. Kuva Sampo Kiviniemi

Malmin lentokenttäalueesta ehdotetaan säädettäväksi laki, joka säilyttää alueen käyttötarkoituksen.

Laissa säädettäisiin, että Helsinki-Malmin lentopaikka säilytetään kokonaisuutena, joka mahdollistaa kaupallisen ja ei-kaupallisen siviili-ilmailun. Aluetta voitaisiin käyttää valtion ilmailuun sekä sotilasilmailuun. Sekä kulttuuriympäristöarvot että ilmatila halutaan myös sisällyttää lain piiriin.
Kansalaisaloitteen on koonnut yli 20 yksityishenkilöä eri puolilta Suomea, koska he ovat syvästi huolissaan Malmin arvojen ja merkityksen säilymisestä.
-Malmin toiminnan jatkumisella on ratkaiseva merkitys koko maan ilmailuelinkeinojen tulevaisuudelle ja Suomen kulttuurihistorialle. Pääkaupungissa sijaitseva ja helposti saavutettava Malmin kenttä parantaa myös maakuntien yritysten toimintaedellytyksiä, tiivistää yksi aloitteentekijöistä, Juha Krapinoja.
Rovaniemeläinen Kim Korkkula oli käynnistämässä aloitetta, koska hänen mielestään kentän kohtalosta päättäminen on valtiollisen tason asia, ei yksittäisen kaupungin.

-Lentokentällä on selkeä ylikunnallinen luonne. Kansan enemmistön tuki kentälle on selvä. Sitä voi vahvistaa omalta osaltaan käymällä allekirjoittamassa aloitteen.
Mikko Saarisalo Kirkkonummelta korostaa asian taloudellista merkitystä todeten, että elinkeinoelämällä on tarve joustaville yhteyksille maakunnista pääkaupunkiseudulle ja maailmalle.

-Lentäminen on nopeimmin yleistyvä liikkumisen muoto maailmassa. Lentokoneteknologiassa edetään sähkömoottoreihin seuraavan 10-15 vuoden aikana. Malmin lentokenttä tarvitaan harvaan asutussa Suomessa joustavaa, älykästä liikkumista ja syöttöliikennettä varten.
Malmin lentoaseman ystävät ry pitää aloitteen viestiä valtiovallalle vahvana.
-Kansalaiset ovat aktivoituneet eri puolilla Suomea laajalti Malmin lentokenttäasiassa. Lakkautusuhka koetaan painostavana ja asia koko kansan yhteisenä, sanoo MLY:n puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Kansalaisaloitteen eteneminen eduskuntakäsittelyyn edellyttää vähintään 50 000 kannatusilmoitusta. Aloitteen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan Pikkukoulun tulevaisuus
Seuraava artikkeliSurkea sää kuritti Malmi 80th Anniversary Juhlalentonäytöstä