Taiteiden yöstä nautitaan Malmilla, Tapanilassa ja Pukinmäessä

taiteiden yö
Malmitalon Taiteiden yössä yhdistyvät muun muassa sadut, ystävyys ja musiikki.

Taiteiden yön ilta tarjoaa monenlaista mukavaa lapsiperheille ihan kotikulmilla ensi torstaina.

Malmitalossa Taiteiden yö on Ystävyyden yö torstaina 25.8. , joskin ohjelma loppuu kello 20. Tarjolla on työpajoja, leffaa, yhteislaulua, loruleikkejä, satuhetkiä, musiikkia ja muuta ohjelmaa teemalla ystävyys.

Jo iltapäivällä on tarjolla kello14 loruleikkejä kirjastossa vauvoille ja taaperoille vanhemman seurassa.  Työpajat käynnistyvät kello 17. Raapekuva-työpajassa tehdään pieniä taideteoksia tai kortteja raapekartongille. Tekniikka on nopea ja soveltuu kaikenikäisille.

Ystävyyden lonkeroita –työpajassa valmistetaan CD-levyistä ystävyyden lonkeroita yhteiseen tilataideteokseen. Tämäkin sopii kaikenikäisille, alle kouluikäiset aikuisen kanssa. Kaverin kanssa -maalaus- ja piirustustyöpaja Pohjois-Helsingin kuvataidekoulussa tehdään maalaten ja piirtäen värikäs yhteisteos.

Ystävyyden kassi on Taito Etelä-Suomen Käsityö- ja muotoilukoulun kädentaitopaja, jossa kuvioidaan kangastusseilla yksilöllinen ystävyyden kassi. Alle kouluikäiset aikuisen kanssa.

Lastenelokuvia nähdään nonstoppina kello 17–19.30 ja 17.30 Pohjois-Helsingin musiikkiopisto laulattaa yhteislaulua. Kirjastossa nähdään kello 18 Molli-satuesitys. Dramatisoidussa sadussa yrmeä Molli ja utelias Pikku Sisu ystävystyvät. Näytelmä sopii yli 3-vuotiaille aikuisen seurassa.

Malmin madonna kello 18 on Teatteri Viiman osallistava teatteriesitys puistossa. Se perustuu Akseli ja Mary Gallen-Kallelan elämänvaiheisiin mm. Malmilla.

Illan päätteeksi esiintyy kello 19 Bluesbändi Sydänyön rytmi  soittaen suomenkielistä bluesrockia. Bändi tunnetaan Kallio kukkii ja Kallio kipinöi -klubien isäntäyhtyeenä. Ja vielä kello 20 Ystävien kesken -orkesteri johtajanaan Antti Rissanen esittää ystävyysteemaista uutta, juuri tätä yötä varten sävellettyä musiikkia.

Koko päivän on nähtävillä Operaatio Pulssin Puistoselfiet-näyttely. Mukana ovat myös Malmin toimintakeskus ja MLL:n Uudenmaan piiri. Illan ohjelmiin on vapaa pääsy.

Viikinmäessä HSY:n jätevedenpuhdistamolla koetaan Recover Laboratory. Se on kokonaisvaltainen sirkustaideperformanssi, maanalainen labyrintti. Maan alle rakennetussa audiovisuaalisessa ja vahvasti kokemuksellisessa labyrintissa katsoja kohtaa nykysirkusperformanssien ja taidekokemusten lisäksi itsensä, ihmisen, yksin.

Katsojat saatetaan sisäänkäynnille joukkona, ja jokainen lähtee n. 2 km matkalle labyrinttiin yksin, vieden sisään vain sen mitä kantaa mukanaan mielessään.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.hsy.fi/sirkus

Pukinmäen Sirkuskoululla on avoimet ovat kokemaan sirkuksen saloja ja ihmeellisyyksiä kello 18-20, osoite on Erkki Melartinintie 20.

Taiteilijayhteisö Tapaus, Viertolantie 2-4, Tapanilassa tarjoaa lasten maalaustapahtuman, jossa tenavat pääsevät maalaamaan omia taideteoksiaan kello 17-19. Maalauksista kootaan näyttely, joka on avoinna perjantaina 26.5. klo 16-19 ja lauantaina 27.8. klo 10-16.
Samassa yhteydessä yleisö voi valokuvata itsestään eri hahmoissa ja ottaa selfieitä kello 17-19.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSurkea sää kuritti Malmi 80th Anniversary Juhlalentonäytöstä
Seuraava artikkeliPonnistajat onnistuivat, muut heikommin