Eläinten vallankumous Fallkullassa

Kesäkuun viimeisellä viikolla harjoitukset siirtyivät Fallkullaan, kevät harjoiteltiin Taidetalon tiloissa. KUVA TEIJA LOPONEN

Pukinmäen Taidekoulujen kesäteatteri on tehnyt uuden aluevaltauksen, aivan sananmukaisesti. Kesäteatteria nähdään nyt Fallkullan kotieläintilalla ja aiheena ovat paikkaan sopivasti eläimet.

Pukinmäen Taidekoulut esittävät Fallkullan kotieläintilalla Pekka Mattilan käsikirjoittaman koko perheen näytelmän Eläinten tila. Näytelmä kertoo eläinten vallankumouksesta musiikin, teatterin, tanssin ja sirkuksen keinoin.

Luomutilalla asuvat eläimet ajattelevat olevansa etuoikeutettuja. Ihmiset suojelevat eläimiä ja antavat niille ruokaa, mutta silti hyvin hoidettujen eläinten pinnan alla kuplii kateutta eriarvoisesta kohtelusta. Eräänä päivänä ihmiset katoavat ja tilalle tulee naapurista petojen uhkaa pakenevia vieraita eläimiä. Eläimet joutuvat sopeutumaan täysin uuteen tilanteeseen, niiden täytyy itsenäistyä ja ottaa vastuuta itsestään ja toisistaan. Vain yhdessä toimien voidaan selviytyä.

-Tämä Fallkullan kesäteatteri on itse asiassa ollut jo muutaman vuoden harkinnassa, mutta vasta nyt se saatiin se toteutettua. Kysyimme kaikista teatteriryhmistämme halukkaita, jotka olivat myös valmiit sitoutumaan koko kevään harjoituksiin ja kesän esityksiin. Mukaan tulleille räätälöin roolit, sillä tunsin valtaosan heistä ennestään, kertoo teatteriryhmiä opettava Pekka Mattila.

Mattila käsikirjoitti tarinan, joka pohjautuu osin romaaniin Eläinten vallankumous.

-Mietin, millainen esitys sopisi kotieläintilalle ja otin mukaan myös ajankohtaista pakolaisasiaa.

Useat kesäteatterin näyttelijöistä ovat olleet mukana jo pitkään Mustasaaren kesäteatterin esityksissä.

Tytöt kertovat, että eniten esiintymisessä pelottaa ”jäätyminen”.

-Sen sijaan se, että lapset huutelevat jotain, ei haittaa. Silloin vain katson huutajaa silmiin ja hymyilen hänelle, kertoo Milka.

Mei toteaa, että eläytyminen on silloin hankalaa, jos ei vielä ihan muista vaikka laulujen sanoja ja joutuu pinnistelemään niiden kanssa.

Etenkin Seni on innoissaan silloin, kun yleisöä on paljon.

–Olisi tylsää jos paikalla olisi vain pari katsojaa. Sen sijaan joskus on ollut jopa yli sata, hän riemuitsee.

Kiian mielestä näytteleminen on mukavaa, mutta hän taitaa silti pitää nyt kuuden vuoden jälkeen pienen tauon, jotta motivaatio taas löytyisi.

-Minäkin olin tauolla, mutta sitten innostuin uudestaan, vahvistaa Milka.

Hän lisää, että kuumatkaan esiintymisasut eivät haittaa, jos yleisö näyttää nauttivan.

Nyt esitettävän tarinan sanoma on kaikille selvä, se on yhteistyö.

Näytelmän on ohjannut ja käsikirjoittanut Pekka Mattila, koreografiat Jaana Kovanen, puvustus Sanna Vuorinen, tuotanto Elisa Gylling.

Näyttelijät: Sandra Juntikka, Tuuli Kauppinen, Ida Koppatz, Meeri Lehikoinen, Ella Lustberg, Milka Marttila, Seni Seikkula, Eino Simola, Mani Singh, Kiia Sirpoma, Sanni Tamminen, Taika Tiainen ja Mei Valtonen.

Näytelmän kesto on n. 40 minuuttia, liput 5 e. Ennakkovaraukset: liput@fallkullanteatteri.fi  Fallkullan Kilikuppila on avoinna esitysten yhteydessä.

Esitysajat:
ke 6.7. klo 14
to 7.7. klo 14
pe 8.7. klo 18
su 10.7. klo 12 ja 14
ke 13.7. klo 14
to 14.7. klo 14
pe 15.7. klo 18

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTalttatieltä muuttava tukikohta vie betoniyritykseltä lisämaan
Seuraava artikkeliMPS:n ensivoitto lipsui tasuriksi päätöshetkillä