Kesäteatterit ilahduttavat Mustasaaressa ja Fallkullassa

Mustasaaren näytelmäporukka kesän ensimmäisissä treeneissä.

Pukinmäen kouluilla on jälleen vilkas kesä. Parhaillaan pyörivät kesäakatemian leirit ja kesäteatteriesitysten harjoitukset.

Tänä kesänä koittaa myös odotettu esiintymismatka, kun Pukinmäen taidekoulujen Hölmöläisiä esitys pääsee viimein edustamaan Suomea 6 th International Children Theatre Festivaalille Sveitsin Türgiin. Hölmöläisiä -näytelmää esitettiin Mustasaaressa muutamia vuosia sitten.

Pukinmäen Kuvataidekoulun rakennuksessa Unikkotiellä taideleirien osallistujat ahkeroivat kesän ensimmäisinä viikkoina. Pihalla seisoo tyttöjen maalaama pianovanhus ja eteisessä on upeat taidetalon Tylypahkamaalaukset. Oppilaat ovat suunnitelleet ne ja kuvataideopettajat toteuttaneet. Hedvig-pöllön siipien alle on mukava jättää päällysvaatteensa.

Viime viikolla käynnistyivät myös perinteisen Mustasaaren kesäteatterin harjoitukset. Ruohikon salainen maailma on huima koko perheen fantasiaseikkailu, jossa sisarukset Amy, Eliza ja Mick kutistuvat ja päätyvät ruohon tason maailmaan. Siellä lapset kohtaavat mitä eriskummallisimpia asukkaita. Maailmassa sammakot hallitsevat, hyönteiset vitsailevat ja lukki pelottelee asukkaita. Lapset haluaisivat palata kotiin, mutta tehtävä ei ole helppo. Onneksi maailmasta löytyy kaksi avuliasta tonttua.

– Ja mikä upeinta, näytelmän käsikirjoitus on meidän taidekoulujen 12-vuotiaan oppilaan Jenny Haapajärven käsikirjoittama. Jenny tuli viime kesänä Mustasaaressa kertomaan minulle, että hänellä olisi mielessä idea ensi kesäksi. Jouluksi oli käsikirjoitus valmis ja sitä ryhdyttiin ammattilaisten kanssa työstämään, Vilma Salmi toimii näytelmän ohjaajana, kertoo Taidekoulujen rehtori Anu Myllyniemi.

12-vuotias Jenny Haapajärvi on tehnyt Ruohikon salaisen maailman käsikirjoituksen. Kuva Anu Myllyniemi.

Mustasaaren esityksessä on mukana viisitoista 11-14-vuotiasta taidekoulujen oppilasta. Esitykset käynnistyvät 29.6. ja jatkuvat heinäkuun 10. päivään saakka. Lippuja voi varata ennakkoon Mustasaaresta ja samalla kannattaa tarkistaa lautta-aikataulut.

– Olemme tosi iloisia siitä, että olemme voineet palkata kesätyöntekijöitä, jotka ovat mukana kesäteattereidenkin järjestelyissä, Anu iloitsee.

Kesän toinen teatteria ja sirkusta yhdistävä kesäteatteriesitys koetaan sekin tutussa paikassa, Fallkullan kotieläintilalla. Siellä nähdään Kattokaupungin arvoitus 1.-16.7.

Julia Gauffin käsikirjoittamassa tarinassa Kattokaupungin rauha järkkyy pormestarin kadotessa mystisesti. Juustokaupasta tulee salapoliisitoimisto. Siellä selvitellään, kuka on Kattopoika ja onko pahistyttöjen jengillä jotain tekemistä asian kanssa.

Tähän näytelmään sävelletään myös musiikki itse. Esiintyjien iät vaihtelevat 8-12-vuoden välillä.

– Fallkullassa on mukana Mustasaarta nuorempia esiintyjiä, sillä lähelle on nuorempienkin helppo tulla vaikka yksin polkupyörällä, rehtori Anu Myllyniemi toteaa.

Molemmat kesäteatteriesitykset sopivat koko perheelle ja niiden kesto on 40-45 minuuttia.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMukavaa keskikesän juhlaa!
Seuraava artikkeliKesä sulkee palveluja