MPS:n ensivoitto lipsui tasuriksi päätöshetkillä

Vaajakosken punapaita Santtu Laaksonen yritti ottaa palloa pois MPS:n parhaana palkitulta Gullit Zolamesolta. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Malmin Palloseura kävi sunnuntai-iltana Mosan nurmella ärhäkästi täydentämään kauden kolmen tasapelin saldoaan voitolla FC Vaajakoskesta. Herkulliselta näytti, muta 3-0 johto suli ottelun loppuhetkillä 3-3 tasuriksi.

Mosan perinnekentällä ja sen reunamilla nähtiin sunnuntaina kello 20.15 kumaraista väkeä. Areenalta poistuivat päät painuksissa ja p…tä päästellen sekä MPS:n pelaajisto että malmilaiskannattajat. Syyn alakuloon antoi kotijoukkueen ensi jakson 3-0 johto, joka toisen jakson synkkien hetkien jälkeen kääntyi 3-3 tasuriksi. Huulilla ja melkein jo himassakin ollut kauden ensivoitto ei toteutunut. MPS on lohkonsa viimeinen neljällä pisteellään.

Alku oli lupaava. MPS:n parhaana palkittu Gullit Zolameso vei läpiajollaan MPS:n 1-0 johtoon 15. minuutilla. Kuuden minuutin kuluttua Niko Haiko riemastutti kotikatsomoa runnomalla 2-0 johdon vapaapotkun jälkitilanteesta. 35. minuutilla Zolameso syötti Niko Leppäkorvelle, joka latasi mukavan 3-0 johto- ja taukoltulosmaalin.

Toisen jakson alussa näytti pahalta. Vaajakoskelaiset kävivät vimmattuun takaa-ajoon. MPS:n puolustuksen möhlätessä Tomi Karlstedt kavensi 49. minuutilla 1-3. Keskisuomalaisten parisenkymmentä minuuttia kestäneen rynnistyksen jälkeen malmilaisetkin saivat vähän otetta peliinsä. Näytti hyvältä, kunnes 85. minuutilla vieraiden Janne Kuhmonen tekaisi ilkeän 2-3 kavennuksen. Tämän jälkeen Vaajakosken Santtu Laaksonen nappasi toisen keltaisen kortin ja lensi ulos ottelun loppusäpinöistä. Ei haitannut, vieraat saivat pallon vajaamiehisinäkin kolmannen kerran malmilaispömpeliin pelikellon näyttäessä täyttä aikaa. MPS:llä oli vielä tämän jälkeen kulmapotku, josta ei voittomaalia onnistuttu tekemään.

MPS:n seuraava koitos on sunnuntaina 17.7. kello 18.30 Oulunkylässä KäPa:lloa vastaan.

24.7. Mikkelissä vastassa on MP. Mosassa pelataan seuraavaksi sunnuntaina heinäkuun viimeisenä kello 18.30. Mittarina on tuolloin FC Lahti Akatemia. Perjantaina elokuun 5. kello 18.30 Oulunkylässä puhalletaan käyntiin ottelu Gnistan -MPS.

Heimo Laaksonen 

Edellinen artikkeliEläinten vallankumous Fallkullassa
Seuraava artikkeliKaupunki alkaa kerätä ideoita lentokentän väliaikaiskäytöstä