Fedja-setä seikkailee Tapanilassa

Teatteri Tuike vie seikkailuun Fedja-sedän ja eläinkavereiden kanssa. Kuva Teatteri Tuike

Teatteri Tuike esittää tänäkin kesänä lapsiperheille sopivan kesäteatterinäytelmän, tällä kertaa tarinassa seikkailevat eläinkaverukset.

Kuusivuotiasta Fedjaa kutsutaan sedäksi, koska hän on kaikkien mielestä niin vakavamielinen ja ikäisekseen fiksu, hurjan kiltti ja itsenäinen. Eräänä päivänä Fedja tapaa puhuvan kissan, Matroskin, jonka kanssa se päättää karata.

Fedjan kiltteyttä testataan matkalla kaupungista maalaiskylään, johon Fedja, Matroskin ja raitilta tavattu Musti-koira perustavat oman uuden kodin.

Yhdessä pohditaan mitä onnellisuuteen tarvitaan. Onko se moottoripyörä vai sittenkin perunoilla kulkevan supertraktori? Lehmä ja oma aurinko? Vaiko ihan vaan kamera, jolla metsästää kuvia pyssyn sijaan?
Ajan myötä toimeliaan kolmikon rinnalle löytävät tiensä myös kimallusta rakastava Naakka ja itsepäinen Mirri-lehmä.

Kylän posteljoonia epäilyttää touhun epäjärjestys ja totuttuja rajoja rikkovat asenteet. Jääkö Fedja ystävineen kiinni ja lähetetään takaisin kaupunkiin? Ja kuka onkaan Pörriäinen?

Fedja-setä, kissa ja koira on vauhdikas, sanallista ja äkkiväärää huumoria viljelevä klassikkotarina, joka sopii nelivuotiaista ylöspäin koko perheelle.

Teatteri Tuikkeen tämän kesän lasten kesäteatteriesitys nähdään Tapanilan päiväkodin pihalla, osoitteessa Kuoppatie 43. Näyttämö on katettu, joten kastumista ei tarvitse pelätä ja tauolla voi herkutella väliaikakahviossa. Leikkipaikka löytyy vierestä ja parkkipaikat Tapanilan ala-asteen pihalta. Esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille, sen kesto on 1,5 tuntia sisältäen väliajan.

Fedja-setää esitetään 11.6.–21.8.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTiukkoja pelejä, yllätysten kera
Seuraava artikkeliVantaanjoella ei pidä uida rankkasateiden jälkeen