Kaupunki kysyy asukkailta bisnesideoita Gardenialle

Remonttia kaipaava lasikuutio etsii idearikasta yrittäjää. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus yrittää valjastaa viikkiläiset ja muutkin kaupunkilaiset mukaan tarjouskilpailutukseen menevän Gardenian markkinointiin.

Marraskuussa lakkautettu Viikin Gardenia on siirtynyt Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskuksen myyntilistoille. Kasveista ja muusta tyhjennetty tiipii ja saman tontin kaksi viereistä toimitilarakennusta on tarkoitus myydä tarjouskilpailulla.

Kinkkinen kysymys kuuluu, että kuka ostaisi trooppiseksi puutarhaksi suunnitellun rakennuksen, jota kaupunki ei onnistunut saamaan tuloskuntoon, ja jonka korjauskulujenkin on sanottu olevan miljoonaluokkaa.

Ennen myyntiin panoa kiinteistövirasto kysyy kaupunkilaisten ajatuksia ja toiveita Gardenian tulevaisuudesta mahdollisten ostajaehdokkaiden käyttöön.
Ideoita viikkiläisiltä ei puutu. Heillä oli jo ennen Gardenian alasajoa ratkaisu, jolla pedagogisesti tärkeä luontotalo olisi voinut jatkaa. Jos kiinteistövirasto olisi laskenut 60 000 euron kuukausivuokraa vaikka 30 prosentilla, olisi Gardenia-yhtiö kääntynyt voitolliseksi.

Kaupungin verkkosivulle on avattu maanantaina kysely, jossa voi ilmaista mielipiteensä sitä, mihin käyttöön Gardenia olisi myytävä.
Lisäksi Helsingin kaupungin kiinteistövirasto esittelee koko myyntikohteen ja myynnin periaatteet viikon päästä pidettävässä kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa, jossa kuka tahansa saa kertoa ideansa, jolla Gardenia saadaan uuteen nousuun.

Pirjo Pihlajamaa

Gardenia-tilaisuus ke 10.2. klo 16.30 tiloihin tutustuminen, klo 17.30 myynnin esittely ja keskustelu, Koetilantie 1.