Viikin Gardenialle vihdoin käyttöä

Gardenia
Viikin Gardenia saa vihdoin uutta käyttöä. Kuva Teija Loponen

Vuodesta 2015 lähtien tyhjillään seissyt Viikin Gardenia saa keväällä uuden isännän. Entiseen trooppiseen puutarhaan muuttaa pienpanimo CoolHead Brew.

Erityisesti hapanoluistaan tunnettu yritys vuokraa 1447 -neliöisen tilan Helsingin kaupungilta. Pienpanimo on jo vuoden verran etsiskellyt sopivia isompia tiloja ja toimitusjohtaja Cleber Goncalves kertoo, että he ovat hyvin innoissaan Gardenian tarjoamista mahdollisuuksista kehittää toimintaansa.

Gardeniaan onkin tulossa varsinaisen panimotoiminnan lisäksi suurella terassilla varustettu anniskeluravintola, saunatiloja ja siellä tullaan myös järjestämään erilaisia tapahtumia.

-Tulemme julkaisemaan tiuhalla tahdilla uutuusoluita, tuomaan alueelle kulttuuria, tekemistä ja viihdettä sekä tekemään yhteistyötä erityisesti alueen opiskelijayhteisön kanssa, toteaa Goncalves.

CoolHead Brew muuttaa Gardeniaan keväällä. Aiemmin vuonna 2001 valmistuneessa Gardeniassa toimi trooppinen puutarha, viher- ja ympäristötietokeskus sekä luontokoulu.

Gardenian rakennukset on suunnitellut Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy. Alkuperäiset arkkitehdit ovat mukana myös nyt tehtävässä muutosprosessissa.

Professori ja arkkitehti Hannu Tikka kiittelee sitä, että uniikki rakennus tulee nyt saamaan uuden elämän hiljaiselon jälkeen.
-Panimotoiminta sopii rakennukseen erittäin mainiosti, vaikka tilat suunniteltiin alunperin aivan erilaiseen käyttöön.

Kevääseen saakka CoolHead Brew toimii nykyisissä tiloissaan Tuusulassa. Yritys työllistää tällä hetkellä kahdeksan ihmistä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMirandan teos piristää Viikinmäkeä
Seuraava artikkeliIsomummin lorukirjasta löytyy peikkoja, keijuja ja menninkäisiä