Poliisi pyytää vihjeitä tyttöjen ahdistelijasta

Tyttöjä seuraillut mies on liikkunut Pihlajamäen lisäksi ainakin Oulunkylässä ja Munkkivuoressa.

Mieshenkilö on häirinnyt noin kymmenvuotiaita tyttöjä eri puolilla Helsinkiä joulukuun ja tammikuun aikana. Helsingin poliisilaitos on saanut useita ilmoituksia miehestä, joka on lähestynyt tyttölapsia sukuelin näkyvillä. Yhdessä tapauksessa mies on ottanut tyttöä kädestä kiinni ja vienyt tytön käden sukuelimelleen.

Englantia ja murtaen suomea puhunut mies on seurannut tyttöjä jalan ja saattanut pyytää heitä mukaansa. Lähestymisiä on tapahtunut yleisillä paikoilla, kaduilla ja puistoissa muun muassa Munkkivuoressa, Oulunkylässä ja Pihlajamäessä päiväsaikaan.

Tytöt ovat kertoneet poliisille, että miehellä on tummat hiukset ja tummaa partaa leuassaan. Mies on tyttöjen mukaan iholtaan vaaleanruskea ja vartaloltaan normaali. Ikää miehellä on arvioitu olevan 25–35 vuotta.

Poliisi pyytää vanhempia ja koulujen henkilökuntaa käymään lasten kanssa keskustelua aiheesta. Vastaavissa tilanteissa on soitettava poliisin hälytysnumeroon 112. Vihjepuhelut voi soittaa virka-aikana Helsingin poliisilaitoksen seksuaalirikostutkinnan päivystyspuhelimeen 029 547 1612 tai vihjeitä voi antaa sähköpostiin seksuaalirikostutkinta.helsinki@poliisi.fi.

Pirjo Pihlajamaa