Jo kaksi vuotta

Päätoimittaja Teija Loponen

Helmikuun alussa lehtemme täytti jo kaksi vuotta. Kaksi vuotta on toisaalta todella lyhyt aika, mutta siihen myös mahtuu paljon. Esimerkiksi lapsi kehittyy kahden ensimmäisen elinvuotensa aikana pienestä avuttomasta kääröstä puhuvaksi ja käveleväksi ihmiseksi, joka osaa jo tehdä monenlaista. Vanhemmalla iällä kahden vuoden ajanjaksot eivät enää niin merkittäviä muutoksia pidä sisällään.
Lapsen syntyessä pohditaan millainen hänestä mahtaa kasvaa. Perimällä on siinä iso merkitys. Mekin pohdimme pari vuotta sitten, millainen uudesta paikallislehdestämme kehittyy. Perustimme sen pitkälti vanhan ja hyväksi havaitun pohjan päälle. Teemme sellaista paikallislehteä, jota täällä on totuttu vuosikymmenet lukemaan ja odottamaan keskiviikkoisin. Lehteä, joka kertoo vain oman ilmestymisalueensa asioista, täkäläisistä ilmiöistä, ihmisistä ja tapahtumista. Uskoimme sen linjan kantavan edelleen ja niin on käynytkin.

Lehtemme syntymäpäivän lähestyessä moni muisteli ”kantaisäämme” MaTaPuPu-lehteä, jossa itsekin paikallislehtiurani aloitin 28 vuotta sitten. Meille toimitukseen lähetetään yhä silloin tällöin postia, jossa päällä lukee MaTaPuPu-lähilehti. Jotkut asiat jäävät ihmisille vuosikymmeniksi mieleen, jotkin unohtuvat alle kahdessa vuodessa. Pidämme suurena kunniana sitä, että meidät yhä liitetään tuohon Laaksosen Hempan perustamaan ja kautta aikain menestyksekkäimpään paikallislehteen, joka oli täkäläisille tärkeä tiedonjakaja. Sellainen mekin koemme olevamme ja haluamme olla. Kahdessa vuodessa olemme tehneet satoja haastatteluja, käyneet kymmenissä tapahtumissa, julkaisseet erilaisista suunnitelmista ja muutoksista kertovia juttuja ja antaneet tilaa paikallisten yhdistysten ja seurojen uutisille. Haluamme olla lähellä asukkaita ja tarjota yrityksille hyvän ilmoitusalustan, jota luetaan ahkerasti. Työtä tehdään yhdessä arvokkaiden avustajiemme kanssa.

Mitä seuraavat kaksi vuotta mukanaan tuovat, sitä emme vielä tiedä. Kehitämme lehteämme ja palveluamme, haluamme uudistua ja olla lähellä asukkaita ja täkäläisiä yrittäjiä. Uskomme, että kaikkien täällä asuvien, toimivien ja yrityksiään pyörittävien yhteistyöllä Koillis-Helsingistä saadaan aina vain parempi paikka. Meidän kaikkien hyväksi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPoliisi pyytää vihjeitä tyttöjen ahdistelijasta
Seuraava artikkeliPikku Muurahainen seikkailee Pukinmäessä