Satoa ja silmänruokaa Viikissä

marianne heinonen
Marianne Heinonen: Unikot

Gardenian käytävägalleriassa on heinäkuun ajan esillä Marianne Heinosen luontoaiheisia öljyvärimaalauksia, pastellitöitä, akvarelleja ja keramiikkaa.

Luonto, sen kasvit ja eläimet ovat Marianne Heinosen taiteen innoituksena. Hänen töidensä aiheet löytyvät maisemista, puista, kukista ja eläimistä.
Puutarha-alalla työskennelleen taiteilijan mielestä sadon valmistuminen on yksi luonnon suuria ihmeitä. Kypsynyt viljasato, mehevät vihannekset ja kukkivat kasvit inspiroivat maalaamaan.
Heinonen nauttii myös vihannes- ja kukkatorien tunnelmasta. Torit saavat hänessä aikaan halun ahmia ja vangita kauniita näkymiä ja tunnelmia. Maisemat ovat taiteilijan mukaan joskus niin huikaisevan kauniita, ettei mikään kamera pysty toistamaan niitä värejä. Ne maisemat ja tunteet hän yrittää vangita väreillä kankaalle.
Teoksissaan Heinonen kuvaa luonnon eri puolia. Hänestä on riipaisevaa nähdä, kuinka vaikkapa rankkasateet pilaavat keräämättömän sadon. Siitä näystä on syntynyt hänen lokakuu-sarjansa veden valtaamista pelloista syksyllä 2012.

Marianne Heinonen on maalannut öljyväreillä noin 30 vuoden ajan. Hän ryhtyi opiskelemaan maalausta kansalais- ja aikuisopistoissa monien eri taiteilijoiden johdolla. Syvällisempää taideopetusta Heinonen on saanut Vantaa aikuisopiston kolmevuotisella mestariluokalla sekä Pekka Halosen Akatemiassa kuvataiteen syventävällä linjalla.

Viime aikoina hän on perehtynyt uusiin tekniikkoihin. Taiteilijan Papukaija-sarja on syntynyt suikaloiduista tuoteluetteloista, joita syntyi kun hän etsi oikeita värisävyjä maalauksiinsa.
Heinonen on Suomen Taiteilijat ry:n ja Orimattilan Taideyhdistyksen jäsen ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin vuodesta 1985.
Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Marianne Heinonen piti vuonna 2009 Galleria Villisiassa Espoossa ja toisen vuonna 2013 Orimattilan kirjastossa. Gardeniassa oleva näyttely on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillisessa yli 100 hehtaaria suojelun arvoisia metsäalueita
Seuraava artikkeliRattijuoppo hiittaili Tapaninvainion asuinkaduilla