Taiteiden yö näkyi ja kuului Karvisessa

Tukiyhdistys Karvisen Taiteiden yön juhlaan saapui niin omia jäseniä, kuin myös heidän tuttujaan ja naapuruston väkeä.

Malmin Tukiyhdistys Karvisessa vietettiin lämminhenkistä Taiteiden yön tapahtumaa torstaina jo iltapäivästä lähtien. Tarjolla oli taidetta monessa muodossa ja lisäksi omien kokkien loihtimia herkkuja.

Karvisen Houseband käynnisti juhlat itse valitsemillaan ja yleisön toivomilla kappaleilla. Yhteislauluja säestämään oli saatu seurakunnan yhteisömuusikko Lissu Elenius. Toinen vieraileva tähti oli kaupungin tarjoama korttelikonsertti-esiintyjä Joona Widenius. Illemmalla kuultiin myös Kare Poutanen & Janne Suvitie -duoa.

Musiikki ei suinkaan ollut tapahtuman ainoa taidemuoto. Pihalla saattoi osallistua graffititaiteen tekoon ja esimerkkiä antoi Make tekemällä Karviseen nimikkotaulun. Seuraava taulunpohja tehtiin yhteistyönä, jokainen halukas sai spreijata siihen mitä halusi. Sisätiloissa pyöri tv-ruudulla Karvisen taiteilijoiden töitä, muun muassa toinen kokeista on taitava piirtäjä. Eteisessä oli esillä neljän vuodenajan valokuvateos. Sisällä oli lisäksi Tule lähelle -niminen kuvakooste kesäretkeltä, jossa kaikki poseerasivat kameralla suuren japanilaishenkisen päivänvarjon kanssa.

Sirpa Kukkasen taidetta.

Sirpa Kukkasella oli oma pienimuotoinen taidenäyttelynsä pianon päällä, maalauksia ja painokuva-ikoneita.  

– Olen maalannut koko aikuisikäni. Meidän perheessä taide oli aina esillä ja äitini kuului tunnettuun taiteilijasukuun. Itse olen opiskellut työväenopiston kurssseilla, maalauksen lisäksi myös savitöitä, kertoo Kukkanen. Nykyään Kukkanen tekee enimmäkseen akryyliväreillä, mutta öljyväritkin ovat tuttuja.  

– Maalaan myös ikoneita, mutta niitä en raaskinut tänne tuoda. Minulle on elämäntapa tehdä taidetta, sitä ilman ei voi elää, Sirpa Kukkanen pohdiskelee. Kuvataiteen lisäksi hän kirjoittaa runoja ja vetää Tukiyhdistys Karvisessa runoryhmää. Kukkanen on aktiivinen harrastaja on mukana muun muassa työväenyhdistyksen kuorossa.  

– Jos luoja on antanut lahjoja, niin niitä pitää myös käyttää. Niin omaksi kuin muidenkin iloksi, hän kiteyttää. Hellepäivänäkin keittiön herkut tekivät kauppansa, pihapuffetista löytyi niin hampurilaisia kuin kylmiä juomiakin.

Malmilla toimiva Tukiyhdistys Karvinen on matalan kynnyksen kohtaamispaikka mielenterveyskuntoutujille. Sen tavoitteena on parantaa mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä elämänlaatua. Karvinen tarjoaa niin virkistystä, yhteistä tekemistä, uusia ystäviä kuin myös päivittäin edullisen lounaan. Tukiyhdistys Karviseen kuuluu 350 jäsentä, joista noin kolmisenkymmentä käy aktiivisesti Malminraitin varressa olevassa kohtaamispaikassa osallistuen sen eri toimintoihin.

Teija Loponen

Karvinen sai oman graffititaulun.
Eteistä koristivat vuodenaikoja kuvaavat taulut.
Edellinen artikkeliMalmin lentoaseman suojelu korkeimpaan hallinto-oikeuteen
Seuraava artikkeliLukijan kuva: Nimenvaihdos?