Puistolan taidenäyttely toistamiseen verkossa

Peter Valveen työ Kesän lapsi on tämän vuoden tuotantoa.

Puistola-Seuran 45. taidenäyttely järjestetään viime vuotiseen tapaan virtuaalisena. Näyttely avattiin 24.9. ja se pyörii Puistolan kirjaston suurella tv-ruudulla 2.10. saakka. Verkossa näyttelyn voi katsoa jouluun saakka.

Eija Palmun keramiikkatyö Leidit.

Viime vuonna virtuaalisessa näyttelyssä oli mukana 26 taiteilijaa ja 73 teosta, tänä vuonna osallistujina on 25 taiteilijaa yhteensä 70 teoksella. Reilu neljännes taiteilijoista on vaihtunut edellisvuodesta.   

-Tämä taidenäyttely on siitä poikkeuksellinen, että esillä olevista töistä vain 25 on tänä vuonna maalattuja, eli taiteilijat esittelevät tällä kertaa hieman vanhempaa tuotantoaan. Näyttelyä kootessani moni taiteilija ilmoitti, että ei voi tänä vuonna osallistua näyttelyyn, kun ei ole maalannut mitään. Tuoreita töitä emme kuitenkaan näyttelyyn vaadi. Itse asiassa vanhin Puistola-Seuran näyttelyssä ollut teos on ollut yli 50 vuotta vanha, paljastaa näyttelyn kokoajana ja yhteyshenkilönä toimiva Leena Iisalo. 

Näyttelyn ulkoasun suunnittelivat Pirjo Isotupa ja Kirsi Rautiola ja he myös ”ripustivat” sen videolle.

Näyttelyssä on mukana useita sellaisia taiteilijoita, joiden töitä on saatu ihailla jo monena aiempanakin vuonna.

Eräs heistä on Peter Valve, joka osallistuu näyttelyyn kolmella tänä vuonna tehdyllä maalauksella. Kaikki ovat öljyväritöitä. -Nämä ovat maalauksia, jotka olen lahjoittanut arvonnoissa Facebook-sivullani, eli ne eivät ole myytävinä, Valve huomauttaa.

Ilkka Thurman on kokeileva taiteilija, jonka töissä nähtiin viime vuoden näyttelyssäkin mielenkiintoisia kollaasitehosteita.

Näyttelyssä on tuttuun tapaan mielipidetiedustelu suosikkitöistä. Halutessaan voi nimetä kolme suosikkiteostaan ja lähettää niiden nimet Puistola-Seuran sähköpostiin puistolaseura@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0400 464 278.

3.10. mennessä vastanneiden kesken arvotaan Timo Kalevi Forssin uusi Helismaa -kirja. Arvonta tapahtuu Puistolan kirjastossa maanantaina 4.10. 

Verkkonäyttely löytyy osoitteesta www.kaupunginosat.fi/puistola. Teoksen tietojen perässä oleva M-kirjain ilmaisee työn olevan myös myytävänä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPyöräilybaana, pysäköintiruutuja, paikat ruokarekoille
Seuraava artikkeliLokakuu tuo muutoksen