Malmin torin vesiallas peruskorjataan vihdoin

Malmintorin altaassa on viime vuosina ollut vettä vain sateiden jälkeen. Nyt tilanne korjataan. Kuva Teija Loponen

Ylä-Malmin torin vesialtaan peruskorjaus käynnistyy ensi viikolla.

Vuonna 1990 valmistuneen altaan korjaamisesta on tullut aloitteita alueen niin alueemme kaupunginvaltuutetuilta, muun muassa Heimo Laaksoselta, kuin myös asukkailta OmaStadin kautta. Malmin torilla sijaitseva vesiallas on osa taideteosta, ja siihen sisältyy altaan sisä- ja ulkopuolella oleva Seppo Mannisen M-kirjainta tyylittelevä teräksinen veistos nimeltä Malmi. Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Altaan vedenkiertojärjestelmä ei ole ollut käytössä, sillä vedenkäsittelyjärjestelmä on käyttöikänsä päässä, eikä vedeneristys ole enää vedenpitävä. Korjauksen aikana uusitaan vedenkäsittelyjärjestelmä ja vedeneristysratkaisu. Lisäksi altaan pintarakenteet uusitaan ja vesipatsaan kohdevalaisimet korjataan.

Katuja eikä torin liikennettä tarvitse sulkea työmaan vuoksi. Torin keskelle rakennetaan allastyömaan sadesuoja, jonka voi kiertää joka suunnasta, eikä se estä kiinteistöihin pääsyä. Korkea sadesuoja aiheuttaa kuitenkin näköhaittaa sekä häiritsee jonkin verran vesialtaan vieressä olevien torikahviloiden toimintaa.Toria ympäröivien talojen asukkaille ja torilla kulkijoille aiheutuu työmaalta melua ja pölyä.

Häiritseviä töitä tehdään arkipäivisin kello 7–18 välillä, ja ne kestävät syys-lokakuun ajan. Pölyä aiheuttavat työvaiheet pyritään tekemään sadesuojan sisällä. Tavoitteena on, että peruskorjaukseen liittyvät valmistuvat kokonaisuudessaan marraskuun 2022 lopussa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliBagdadin Julia on esitys mahdottomasta rakkaudesta
Seuraava artikkeliMalmin lentoaseman suojelu korkeimpaan hallinto-oikeuteen