Bagdadin Julia on esitys mahdottomasta rakkaudesta

Bagdadin Julia on sota-ajan rakkaustarina.

Musiikkia ja teatteria yhdistelevässä esityksessä William Shakespearen Romeo ja Julia toimii siltana yhteiselle matkalle rakkaustarinaan sota-ajan Bagdadiin.

Hallittu klassisuus barokkiorkestereineen ja runomittoineen saa rinnalleen tositapahtumiin perustuvan kauniin ja traagisen tarinan tämän päivän Lähi-Idästä.

– Sota muuttaa meitä, ihmisyys kadottaa suunnan. Kuitenkin tuhkan keskeltä nousee aina valo. Haavan kautta löytää valo aina lopulta sisällesi, sanoo Jalal al-Din Rumi.

Esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Bakr Hasan on valmistunut näyttelijä-ohjaajaksi Bagdadin yliopistosta. Hän on erikoistunut fyysiseen teatteriin ja käyttää sen keinoja klassikoiden esittämiseen. Hasan on Suomessa työskennellyt muun muassa Kansallisteatterissa ja tehnyt kolme omaa sooloa. Esityksissään Hasan yhdistää eurooppalaista ja arabialaista kulttuuria ja luo niistä oman näköistään taidetta. Juliaa näyttelee Henna Mäki-Filppula.

Esityksessä kuullaan Shakespearen hengessä brittiläistä barokkia ja tunnevoimaista arabimusiikkia, jota esittää bagdadilaisessa muusikkosuvussa kasvanut laulaja Ali Saad. Esityksen äänidramaturgeina toimivat elokuvasävellyksistään tunnettu säveltäjä Sanna Salmenkallio ja Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellinen suunnittelija, viulisti Anthony Marini.

Esitys on osa Suomalaisen barokkiorkesterin Koillisen versoja -aluehanketta.

TL

Bagdadin Julia pe 26.8. klo 19, Tapanilan työväentalolla, Sompiontie 4. Esityksen kesto: 1 h (ei väliaikaa). Vapaa pääsy.

Edellinen artikkeliMalmin seurakunnan kanttori Kaisu Rauhamaa palkittiin
Seuraava artikkeliMalmin torin vesiallas peruskorjataan vihdoin