Tapanilan taivaan alla nautittiin

Pöydät täyttyivät mosalaisten kokoontuessa yhteen. Kuvat Teija Loponen

Väkeä virtasi Kylätilaa kohden sunnuntai-iltana. Jo perinteeksi muodostunut Tapanilan taivaan alla -kylätapahtuma vanhan alakoulun pihalla keräsi lomilta palanneet mosalaiset yhteen.

Tapanilan Kylätilan pihalle kokoontui ainakin parisen sataa ihmistä viettämään vapaaehtoisten voimin pystyyn pantua leppoisaa iltaa musiikin, esitysten ja tuttujen tapaamisen merkeissä. Tänä vuonna lisänä olivat Kylätilalla kokoontuvat ukrainalaiset, jotka myivät tekemiään koruja ja käsitöitä sekä tekivät kasvomaalauksia. Pikkuväkeä ilahduttivat tuttuun tapaan myös kepparirata lainattavine keppihevosineen sekä Syötä emoji -peli.

Aikuisille jaettiin heti pihaan tullessa Mosavisan kysymyslaput, jotka Erru ja Ponu Ormio olivat kehittäneet Luonnonkukkien päivänä tehdyn kasviretken tiimoilta. Kysymyslappuja jaettiin 157, mutta lapset ja myöhemmin juhliin tulleet vähintäänkin tuplasivat tapahtuman osallistujamäärän. Viisi osallistujaa onnistui saamaan kaikki 10 kasvia oikein ja bonuksena selvitettyä niistä muodostuvan Hurraa Mosa -lauseen.

Kepparit ovat vuodesta toiseen tenavien suosiossa.

Buffetissa myytiin vatsantäytteiden lisäksi Hannu Korhosen julistepiirrosten pohjalta tehtyjä postikortteja Kylätilan kattorempan hyväksi. Kylätilan koordinaattori Elina Partanen kertoi Kylätilan tulevista kursseista ja muista tapahtumista musiikkiesitysten välissä. Stadin Juhlaorkesteri sai tenavat tanssimaan. Penkkirivit täyttyivät Teatteri Tuikkeen esittäessä pätkän Fedja-setä, kissa ja koira kesäteatterinäytelmästään.

Illan aikana saatiin nauttia myös Patala bandin ja sooloartisti Iltatähden esityksistä. Muutamat saderipaukset eivät yleisöä tänäkään vuonna säikäyttäneet, vaan yhdessäolosta nautittiin pitkien pöytien äärellä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliBarokkipajassa yhteismusisointia
Seuraava artikkeliKouluvuosi käyntiin huomenna