Barokkipajassa yhteismusisointia

Kuvituskuva: Unsplash

Moni on joskus haaveillut soittamisesta orkesterissa tai kuorolaulusta, mutta on arvellut, että taidot eivät riitä. Seniorien Barokkipaja järjestää nyt maksuttomia minityöpajoja, joihin kaikki ovat tervetulleita riippumatta aiemmasta kokemuksesta.

– Seniorien Barokkipajassa kaikki musisoivat yhdessä, niin vasta-alkajat kuin pidemmälle edistyneetkin, kertoo Laura Ollberg-Ekman joka toimii barokkipajan tuottajana.

Ohjelmisto koostuu enimmäkseen 1500- ja 1600-luvun musiikista, ja ainoa pääsyvaatimus on, että nauttii vanhasta musiikista. Aloittelijoille sovitetaan yksinkertaiset stemmat, kokeneemmat musikantit saavat eteensä alkuperäiset nuotit. Jos ei osaa lukea nuotteja, pääsee liikkeelle ns. kuvionuottien avulla.

– Musiikin laadusta ei silti ole tarvinnut tinkiä, Ollberg-Ekman huomauttaa.

Barokkipaja lähti liikkeelle Suomalaisen Barokkiorkesterin (FiBO) aloitteesta vuonna 2014, ja Barokkipajan ohjaajat ovat Suomen eturivin barokkimuusikoita. Valtaosa tuolloin aloittaneista senioreista on yhä mukana.

– Suurin syy tähän on epäilemättä kannustava ilmapiiri, meillä ei virheistä haukuta.

Seuraava kurssi alkaa 31.8. Pohjois-Helsingin Musiikkiopiston tiloissa, Malminkaari 5. Kurssi on suunnattu erityisesti varttuneille, mutta mitään ikärajoja ei ole.

Lisätietoja löytyy osoitteesta www.collegium.fi/seniorien-barokkipaja, jonne myös ilmoittautuminen tapahtuu.

– Osallistuminen ei velvoita mihinkään, mutta siihen voi jäädä koukkuun, Ollberg-Ekman varoittaa.

TL

Edellinen artikkeliSyyskausi innolla käyntiin
Seuraava artikkeliMalmin ilmapartiolaiset osallistuivat Finnjamboreelle