Kouluvuosi käyntiin huomenna

Viime vuonna Suuntimopuiston koululla oli erityisen suuri tarve suojatiepäivystäjälle, sillä koulun edustalla suojatien rakentaminen oli vielä pahasti kesken koulujen alkaessa. Päivystäjänä Pia Valtonen. Kuva Teija Loponen

Peruskoulut, esiopetus ja lukiot aloittavat torstaina 11.8. syyslukukauden normaalisti lähiopetuksessa. Stadin ammatti- ja aikuisopiston perustutkinto-opiskelijat aloittivat opintonsa jo 3. elokuuta ja tutkintoon valmistavan eli TUVA-koulutuksen opiskelijat aloittavat 10. elokuuta. Helsingin aikuislukion syyslukukausi alkaa maanantaina 29. elokuuta.

– Koska koronaviruksen herkästi tarttuvia omikronalavariantteja kiertää edelleen, huolehditaan kouluissa edelleen tehostetusti esimerkiksi käsihygieniasta sekä tilojen ja pintojen puhtaudesta ja ilmanvaihdosta, muistuttaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Pienten koululaisten koulutien turvallisuutta parantavat tänäkin vuonna Mannerheimin Lastensuojeluliiton rekrytoimat vapaaehtoiset suojatiepäivystäjät. Perinteisesti suojatiepäivystäjiä on ollut lähes kaikkien alueemme ala-asteen koulujen lähiristeyksissä kahtena ensimmäisenä koulupäivänä. Suojatiepäivystäjät herättävät huomioliiveillään autoilijat varomaan suojateitä ylittäviä lapsia. Samaten poliisit partioivat etenkin vilkkaammin liikennöityjen katujen varsilla sijaitsevien koulujen lähellä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan taivaan alla nautittiin
Seuraava artikkeliPerformanssitaidetta Tapulissa 18.8.