Viikin kirjasto aukeaa uusittuna lokakuussa

Viikin uudistettuun luonnonläheiseen kirjastoon tulee kuvittaja Kirsti Maulan luontokuvituksia.  Kuva Helsingin kaupunki

Viikin uudistettu kirjasto avataan yleisölle perjantaina 1. lokakuuta. Kirjaston peruskorjaus kesti reilusti yli vuoden.  Uusitussa kirjastossa korostetaan erityisesti luontoteemaa.

Luonnonläheisyys näkyy Viikin kirjastossa monella tapaa. Pidetty roomalainen puutarha on säilytetty hengähdyspaikkana ja kirjastotilaa elävöittävät Kirsti Maulan upeat luontokuvitukset.

Luonto ja tiede näkyvät paitsi sisustuksessa, myös kirjaston tapahtumissa.

Kirjastoon saapuminen on tehty aiempaa helpommaksi, sillä nyt sisäänkäyntejä on kaksi. Viikinkaarella sijaitsevan oven lisäksi Viikin sisään pääsee myös Latokartanonkaarelta. Raide-Jokerin valmistuttua kirjastolle pääsee kätevästi myös pikaraitiovaunulla.

Jatkossa kirjastoa pääsee käyttämään myös iltaisin ja viikonloppuisin, joihin tulee omatoimikäyttöaikaa. Helmet-kirjastokortilla pääsee jatkossa käyttämään kirjastoa myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Asukkaiden toiveita on kuunneltu ja heillä on ollut mahdollisuus osallistua kirjastotilojen suunnitteluun muun muassa ideoimalla tilojen nimiä, vaikuttamalla sisustukseen ja antamalla myös kehitysideoita kirjastotyöhön.

Asiakkaat toivovat kirjastoon esimerkiksi peli-iltoja ja tapahtumia, joissa kirjallisuutta luetaan ääneen.

Kirjasto saa myös lisää tiloja yhdessä työskentelyyn, tapaamisiin, opiskeluun ja pelaamiseen. Kaikenikäiset asiakkaat voivat varata uusia ryhmätiloja käyttöönsä osoitteesta varaamo.hel.fi.

Jatkossa samassa avoimessa tilassa toimivat vierekkäin Helsingin kaupunginkirjaston Viikin kirjasto ja Helsingin yliopiston Viikin kampuskirjasto.

Remonttivuoden ajan palvellut Viikin Pop-up kirjasto on auki syyskuun loppuun.

Teija Loponen