Tapanilan taivaan alla ei vettä pelätty

Tapanilan taivaan alla
Kylätilan pihalla nautittiin ohjelmista väljästi omissa porukoissa. Kuva Teija Loponen

Tapanilassa on Mosa Herää ja Kaamosiltamat jouduttu koronan vuoksi perumaan, mutta Kylätilalle kokoonnuttiin Tapanilan taivaan alle -tapahtumaan jälleen kerran nauttimaan ohjelmasta ja tapaamaan tuttuja.

Lauantai-iltana kellon lähestyessä kuutta alkoi väkeä virrata kohti Kylätilan pihaa, vaikka sade piiskasi tulijoita. Sateen hiipuessa väkimäärä kasvoi ja illan mittaan paikalla löysi tiensä noin 100 mosalaista tai mosalaisten ystävää.

Pihalle ripotellut katokset pöytineen varmistivat turvavälejä ja sadevarustein varautunutta väkeä ei mahdollinen penkkien märkyys haitannut.

Saappaan heittäjiä riitti koko tapahtuman ajan niin aikuisten kuin lastenkin sarjassa. Yli 13-vuotiaiden sarjan voitti  Amuri K napakympillään ja alle 13-vuotiaiden Jimi, jolta saapas heilahti jopa mittanauhan ulottuvuuden ulkopuolelle.

Illan aikana saatiin nauttia muun muassa Kylätilan muskarien esityksistä ja Viulukoulu ViuluVein oppilaiden soitosta. Musiikkielämyksiä tarjosivat myös Tapanila Consort the Degenerates, Amelie Duo ja TomuTomu.

Tapahtuman juonsi napakasti Nuorten lasten yhdistys eli Juho ja Lupu.

Buffetissa riitti väkeä niin tiskin takana kuin edessäkin, jonoja ei silti muodostunut, kun ihmiset odottelivat loitompana vuoroaan. Buffetin tulot käytetään Kylätilan rakennuksen remontteihin ja sitä osallistujat haluavat mielellään tukea. Illassa kuultiin myös, mitä kaikkea toimintaa Kylätilalla on vuoden mittaan tarjolla.

Tapanila-Seuran Mosa-Visa haastoi kyläläiset haromaan harmaita aivosolujaan ja yleisön joukosta löytyikin kaksi kaikki 10 Mosan historiaan ja nykypäivään liittyvää kysymystä oikein tiennyttä. Heidät palkittiin Tapanila Albumein.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoululaiset katukuvaan
Seuraava artikkeliHelsinki City Airpark yhdistäisi asumisen ja ilmailun