Hoitopaikkoja tarvitaan lisää Pihlajamäkeen, Suutarilaan, Puistolaan ja Pukinmäkeen

louhikko
Vanha päiväkoti Louhikko on enää muisto vain ja pian lapset ja hoitohenkilöstö pääsevät Louhikon uudisrakennukseen. Kuva Teija Loponen

Varhaiskasvatus ja esiopetus alueella 4, eli Koillisessa, varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen hakevien lasten määrä erityisesti Suutarilan, Pukinmäen ja Puistolan alueella on suurempi kuin alueella käytössä olevat paikat.

Puistolan alueelle on valmistumassa syksyllä 2021 noin 50 uutta paikkaa.

Suutarilan alueen palveluverkkoa tarkastellaan alkuvuodesta 2021.

Pihlajamäki-Pihlajiston alueen päiväkotien kunnon selvittäminen jatkuu Kaupunkiympäristön toimialan kanssa ja tarvittaessa päiväkoti Louhikon väistötilakäytössä ollutta paviljonkia voidaan hyödyntää niiden väistötilana.

Noin 40 lapselle otetaan alkuvuodesta paikkoja käyttöön Louhikon väistötilakäytöstä vapautuvasta paviljonkipäiväkodista Pihlajistossa osoitteessa Salpausseläntie 1. Paviljonkipäiväkodissa on paikkoja kaikkiaan noin 130 lapselle. Jatkossa tiloja on tarkoitus käyttää alueen väistötilatarpeisiin ja mahdollisiin koillisen suurpiirin väliaikaisiin lisätilatarpeisiin.

Paviljonkipäiväkoti sijaitsee Latokartanon peruspiirissä, sen koko laajuus on noin 1044 m2. Aulanko-Vikkerin 40 lapsen käyttöön tarvitaan vain osa paviljonkipäiväkodin tiloista, eli enintään noin 400 m2.

Väliaikaisen paviljonkipäiväkodin rakennuslupa tontilla on voimassa viisi vuotta ja rakennus saa olla paikallaan 30.4.2024 asti.

Paviljonkipäiväkodin vuokrasopimus päiväkoti Louhikon osalta on voimassa, kunnes Louhikko siirtyy uusiin valmistuviin tiloihinsa. Tämän jälkeen tiloista valmistellaan uusi sopimus Aulanko-Vikkerille.

Tilojen vuokra tulee olemaan kaupunkiympäristötoimialan arvion mukaan 40,95 euroa /m2 eli kuukaudessa 16 380 euroa ja vuodessa noin 196 560 euroa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLautakunta äänesti Pyynikin nurin
Seuraava artikkeliYksinhuoltajaäidin joulu pelastui Malmi-ryhmässä