Viikin Sotkankolon lapset viljelijöinä

Sotkankolon lapset istutuspuuhissa. Kuva Plantagen

Plantagen tukee lasten luontokasvatusta yhteispohjoismaisella hankkeellaan, jossa Suomi on mukana kolmatta vuotta. Viikkiläinen Luonnossa kotonaan päiväkoti Sotkankoto on viljelypuuhissa mukana nyt ensimmäistä kertaa.

Hankkeessa Plantagen-myymälät lahjoittavat paikallisille päiväkodeille valikoiman erilaisia siemeniä ja kasvien kasvattamiseen tarvittavia tarvikkeita, kuten multaa ja istutuslavoja.

Viikkiläisessä Luonnossa kotonaan päiväkoti Sotkankodossa päätettiin lainata istutuslaatikoihin ajatusta kohopenkistä, jossa pohjalle laitettava eloperäinen aines jäljittelee kompostia ja luovuttaa multaan ravinteita maatuessaan.

– Laitoimme istutuslaatikon pohjalle sanomalehteä ja pahvia estämään rikkakasvien pääsyä kasvulaatikkoon. Sanomalehden päälle lapset keräsivät kerroksen edellisen syksyn lehtiä. Seuraavaan kerrokseen haimme edellisen vuoden kuivuneita talventörröttäjiä ja muita korsia, jotka katkoimme noin kämmenen mittaisiksi. Korret tuovat pohjaan ilmavuutta. Päälle kauhottiin multaa, kuvailee Noora Novitsky-Wahlroos Luonnossa kotonaan päiväkoti Sotkankodosta.

Laatikoihin istutettiin kesäkurpitsaa, herneitä ja kehäkukkaa.

– Lapset odottavat jo innolla kasvien kasvua ja etenkin mahdollisia maistiaisia, Novitsky-Wahlroos kertoo.

TL

Edellinen artikkeli2500 leiriläisen Eldis kohosi Malmin lentokentälle
Seuraava artikkeliUimaveden lämpötila verkkopalvelusta