Uimaveden lämpötila verkkopalvelusta

Viime viikon helteissä riitti Tapaninvainion uimarannalla uimareita. Kuva Teija Loponen

Veden lämpötilan voi tarkistaa etukäteen jo parinkymmenen rannan osalta Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla. 

Veden ajantasaisen lämpötilan voi katsoa uiras.fvh.io– ja Uimarannat-verkkopalveluista. Aikaisemmin uimavalvojat mittasivat veden lämpötilan perinteisin keinoin ja syöttivät tuloksen manuaalisesti ulkoliikunta.fi-palveluun. Kesällä 2020 Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala käynnistivät kokeilun, jossa rantavesiin asennettiin veden lämpötilaa mittaavia sensoreita.

Sensorikokeilu alkoi kahdeksasta uimarannasta, mutta sitä on nyt laajennettu yli 20 kohteeseen. Sensoreita on mm. Hietaniemen ja Rastilan uimarannoilla sekä Vantaanjoella Pikkukosken rannalla, Kattilajärvellä Nuuksiossa sekä Vantaalla Kuusijärvellä.

Tapaninvainion ja Pukinmäen uimarannoilla ei lämpötilasensoreita ole, mutta niiden veden lämpötila on Pikkukosken luokkaa. Palvelusta ulkoliikunta.fi voi tarkistaa myös uimarannan kunnon ja sinilevätilanteen.

TL

Edellinen artikkeliViikin Sotkankolon lapset viljelijöinä
Seuraava artikkeliNäytteitä punaisista pyöräteistä