Vanhemmat toivovat lautakunnan pelastavan Pyynikin

Joukko Pyynikintien päiväkodin vanhempia on aktivoitunut puolustamaan Pihlajiston päiväkoti Pyynikkiä. Neljävuotias Oscar Parikkala on yksi Pyynikintiellä viihtyvistä lapsista. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Pihlajistossa sijaitsevan päiväkoti Pyynikin tulevaisuus on yhä auki. Kasvatus- ja koulutuslautakunta jätti pöydälle esityksen päiväkoti Pyynikin lakkauttamisesta ja toimintojen siirtämisestä Pihlajamäkeen. Lykkäystä pyysi apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kokous oli 24. marraskuuta. Asia tullee uudelleen esille 15. joulukuuta. Pyynikkiä puolustamaan nousseiden lasten vanhemmissa elää toivo, että lautakunta perehtyy asiaan ja ymmärtää vanhempien perustelut säästää Pyynikintien päiväkoti, eikä siirrä sitä Louhikon uudistiloihin Pihlajamäen Kiilletielle kesäkuussa 2021.

– Olemme useamman vanhemman voimin lähestyneet lautakuntaa. Toivomme, että päätöksenä on se, että Pyynikki saa jatkaa. Toivomme myös, että jos tilassa on remonttitarvetta, se toteutetaan ja aikataulutetaan lapsiystävällisesti, summaa Viikinmäessä asuva äiti Katja Englund.

Vanhemmat ovat kertoneet kantansa myös suunnitelmista vastaaville Helsingin kaupungin virkamiehille. Heillä ja vanhemmilla oli Teamsin välityksellä yhteinen keskustelutilaisuus marraskuun alussa.

Pyynikin muuton syistä ja vaikutuksista kertoivat varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Eeva Tiihonen, palveluverkkoyksikön päällikkö Carola Harju, päiväkoti Pyynikin johtaja Heidi Murto ja kaupunkiympäristön toimialan kiinteistöjen ylläpitoa edustanut tiimipäällikkö Ville Vuorio.

Heidi Murto ja Eeva Tiihonen ilmoittivat, että jos Pyynikin vanhemmat haluavat lapselleen paikan jostakin toisesta alueen hoitopaikasta, se pyritään järjestämään.

Tämä ihmetytti vanhempia, joiden mukaan esimerkiksi viereinen Aulanko ja Viikin Leskenlehti ovat täynnä. Vanhempia ihmetytti myös se, että miksi Louhikkoon muuttoa edes esitetään, jos lapsia voi hajasijoittaa muihin paikkoihin.

Vuonna 2018 päiväkoti Louhikon uudishanke esiteltiin päättäjille ajatuksella, että Pihlajamäkeen tarvitaan isompi päiväkoti eikä lapsiluku ole laskemassa. Kiilletielle alettiin rakentaa viime vuonna poikkeusluvalla noin 6,8 miljoonan euron päiväkotia suurempana kuin asemakaava sallii.

Tuoreessa esityksessä lautakunnalle kerrotaan, että kesällä julkistetun uusimman väestöennusteen mukaan 1-6-vuotiaiden määrä vähenee Latokartanon peruspiirissä lähes 390 lapsella vuoden 2025 loppuun mennessä.

Ennusteet povaavat niin suurta pudotusta, että Tiihosen mukaan koko alueen päiväkotiverkkoa tullaan tarkastelemaan lähivuosina.

Jos uuteen Louhikkoon ei siirretä muualta lapsia, tulee 132 lapselle valmistuvissa tiloissa olemaan väljää. Vanhaan Louhikkoon mahtui yli 80 lasta. Uuteen Louhikon lapsia on siirtymässä noin 75. Pyynikissä ilmoitetaan olevan tällä hetkellä 34 lasta.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPukinmäessäkin halutaan siirtää nopea pyöräbaana Kehä I:lle
Seuraava artikkeliMainiot mosalaiset kansien sisällä