Pihlajamäessä lämmittävää yhteistyötä

sukat
Yli 800 sukkaparia lajiteltiin jo Pihlajamäen leijonien toimesta odottamaan niiden jakoa joulukuussa. Lisäksi kaulaliiloja, pipoja ja tumppuja oli yli sata. Kuva Teija Loponen

Valtava vuori villasukkia, pipoja ja tumppuja katosi yhden illan aikana kokoluokittain lajiteltuna pahvilaatikoihin Lions Club Pihlajamäen miesten ja heidän puolisoidensa talkoissa.

Anne Kaskikallio keksi puolisonsa leijonaklubille mainion yhteistyöllä auttamisen idean. Viime vuonna hän laittoi facebook-sivulleen tiedon, että he ottavat välitettäväkseen villasukkia Ensikotiin lahjoitettavaksi lapsiperheille. Joulun alla hän sai uuden idean laajentaa hanketta niin, että sillä kerätään villasukkia Veikko Hurstin joulun ajan avustustoiminnalle.

-Ystäväni neuvoi tekemään facebook-tapahtuman hankkeelle ja siihen ilmoittautui mukaan noin 300 naista. Jotkut lähettävät useita kymmeniä sukkia, jotkut yhden parin. Kaikki ne tulevat todella tarpeeseen ja on ihana nähdä, miten ajatuksella ja lämmöllä niitä on saajilleen kudottu, ihastelee Anne Kaskikallio.

Toinen toistaan kauniimpia, lämpimistä langoista kudottuja sukkia alkoi kertyä vapaaehtoisilta ahkerilta kutojilta ympäri Suomea siihen tahtiin, että 5.10. Pihlajamäen kirkolla pidetyissä talkoissa niitä päästiin lajittelemaan jo tuhatkunta.

-Lisääkin sukkia odottaa yhteistyökumppanien luona noutoa, kertoo idean äiti Anne Kaskikallio iloisena.

Sukkia voi marraskuun loppuun asti jättää noudettavaksi esimerkiksi Malmin Kukkaan tai Oulunkylän Lankamaailmaan.

Annen puolison Jarin Lions klubi Pihlajamäki otti mielellään tämän monen tahon yhteistyössä toteuttavan hankkeen kontolleen.

-Auttamisen iloa pääsemme mekin tässä toteuttamaan. Sukat lajitellaan oitamamme ruokajakelun kautta tulleisiin banaanilaatikoihin koon mukaan. Ellei kokoa ole valmiiksi merkitty, niin meillä on jokaisessa pöydässä presidenttimme Juha Kallion tekemät hienot mittatikut koon määritystä varten, kertoili klubin jäsen Jukka Holopainen.

Sukkalaatikot kuskataan joulun alla Veikko Hurstin avun -joulutapahtumissa jaettavaksi. Sukkien lisäksi laatikoista löytyy myös säärystimiä, lapasia ja pipoja saajiaan lämmittämään.

-Tämä on upea yhteisen auttamisen muoto. Me leijonat olemme tässä vain välikäsi, kutojanaiset tekevät isoimman työn, Holopainen kiittelee.

Lämpimän kiitoksen hän antaa myös Annelle facebook-sivujen hoidosta. Jari nimittäin kuvaa kaikki tulleet sukat ja Anne laittaa ne kuvat sivustolle ja kiittää jokaista lähettäjää erikseen.

-Ja täytyy vielä muistaa sukkalankoihin rahalahjoituksia antaneita, niihin kuuluu myös tämä Pihlajamäen klubi, Anne muistuttaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPientalomatto tiivistyy kasvihuoneiden ympärille
Seuraava artikkeliHistorian havinaa