MPS P08 kilpa otti hopeaa Helsinki Cupissa

MPS pojat
Hopeamitalistijoukkue puhkuu pelaamisen intoa. Kuva MPS

Kahdeksantoista vuoden tauon jälkeen Malmin Palloseuran 2008 syntyneet pojat etenivät Helsinki Cupin B12 -sarjan A-finaaliin. Palkinnoksi tuli upea hopea.

-Tiesin joukkueen potentiaalin, mutta eihän sitä meinannut todeksi uskoa, totesi joukkueen ikäkausi- ja vastuuvalmentaja Ville Suojala.

-Miten tässä nyt tsempparipalkintoa kenellekään jakaa, kun joukkueesssa on kaksitoista tsempparia, oli Ville Suojala todennut pojille järjestetyssä pikakaronkassa hopeamitaleiden kunniaksi.

Lohkovoitto omassa kovatasoisessa eliitti-alkulohkossa, ilman tappioita finaaliin ja vain viisi päästettyä maalia koko turnauksen yhdeksässä ottelussa kertovat joukkuepelaamisen huikeasta tasosta.

-Kaikki vastaan tulleet joukkueet saivat tuta poikien timantinkovan prässipuolustuksen ja vaaralliset pistohyökkäykset, kertoo joukkueenjohtaja Tea Lindfors ylpeänä pelaajista.

Pojat saivat turnauksesta upeita pelimuistoja roppakaupalla. He ratkaisivat pelejä viime minuuteilla ennen pillin vihellystä ja torjuivat varmoja maalipaikkoja sekä ratkaisevia rankkareita ammattilaisten ottein.  Pojat puolustivat kovaa ja ahkeralla työnteolla riistivät palloja. Pelisuunta vaihdettiin ja lähdettiin hippulat vinkuen täydellä vauhdilla vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Viuhuvat kudit kolahtivat alumiiniin, tolpat ja ylärimat lauloivat. Vastustajaa hassutettiin näyttävillä syöttökuvioilla. Puskuja, läpiajoja, maalintekopaikkoja: välillä verkko heilui, välillä katsomo kohahti.

Taisi finaalin viime hetkellä pallo pompata tuomarin jalasta vastustajalle huipentaen turnauksen armottoman lopun. Kerrottavaa kertyi niin pelaajille, vanhemmille kuin valmentajillekin.

Malmin Palloseuran 2008 syntyneet pojat ovat ensimmäinen ikäluokka, joka on päässyt nauttimaan seuran ikäkausivalmentaja-strategiasta. MPSn tavoitteena on ollut, että joukkueet ja pelaajat saavat korkeatasoista valmennusta kilpa-, haaste- harrastejoukkueissa ja että jokaiselle pelaajalle löytyy sopiva taso harrastaa jalkapalloa.

-Pojilla on ollut kuusivuotisen uransa aikana oma ammattivalmentaja aina kaksi vuotta kerrallaan ja tämä tuottaa nyt tulosta, kertoo valmennuspäällikkö Joni Ilvonen.

-Vaikka MPS on ennen kaikkea kasvattajaseura, haluamme että MPS tarjoaa myös todellisen kilpailullisen vaihtoehdon jalkapalloharrastukseen, summaa toiminnanjohtaja Vellu Rinne.

-Pojat harrastavat jalkapalloa, kilpailevat ja pitävät hauskaa, mutta samalla muodostuu yhteisö, joka on vailla vertaa. Poikien ympärille syntyy tekemistä, joka innostaa vanhempia, sukulaisia ja kavereita yhteiseen toimintaan ja tekemiseen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa jalo perheen yhteinen harrastus nimeltä jalkapallo, hehkuttaa Tea Lindfors.

TL

Edellinen artikkeliTapanilan VPK pelastaa myös eläimiä: Eläinpelastustehtävät työllistävät kesäisin
Seuraava artikkeliTarkkana liikenteessä