Mosan Wembley avattiin kotoisasti ja voittoisasti

Malmin Palloseuran puheenjohtaja ja seuran täyskasvatti Ville Arima piti avajaispuheen kännykän avittamana. Vieressä toiminnanjohtaja Veli-Pekka Rinne, joka juonsi avajaismenon. Kuva Heimo Laaksonen

Tapanilassa vuodesta 1946 asti jalkapalloilijoita palvellut ruohokenttä koki lauantaina historiansa suurimman mullistuksen. Malmin Palloseuran kolmen vuoden, ajoin ohdakkeistakin kenttäponnistusta juhlittiin upouudella lämmitettävällä tekonurmella värikkäin avajaismenoin.

Iltapäivän kruunasi seuran A-poikien voitto Mikkelin Kissoista, joka varmisti malmilaisten pääsyn karsimaan paikasta ikäluokkansa korkeimmalle tasolle.

Tapanilan nurmi on ollut Malmin Palloseuran ykköskotikenttä koko olemassaolonsa ajan. Mosan nurmella ovat ehättäneet kymmenet tuhannet nuoret saada jalkapallo-oppinsa, ja seuran edustusjoukkue on parhaimmillaan viihdyttänyt kannattajiaan siellä maan toiseksi korkeimmalla tasolla.

Kolme vuotta sitten käynnistyi MPS:n suururakka. Seura vuokrasi kaupungilta koko Tapanilan kenttäalueen sitoutuen muuttamaan sen ympärivuotiseksi tekonurmikentäksi, jota kiertää kapea juoksurata palvellen muun muassa viereisen Medialukion oppilaiden liikuntatarpeita. Hankkeeseen kuuluu myös uuden huoltorakennuksen rakennuttaminen. Hienon areenan ympärille on myös pystytetty mittavat valopylväät.

Viime lauantaina oli ilon päivä. Mosan Wembleyksi ristitty peliareena avattiin käyttöönsä. Aamupäivä täyttyi peleistä, erikoisuutena näytösottelu kävelyjalkapallosta.

Puolilta päivin MPS:n puheenjohtaja Ville Arima puhui runsaalle juhlaväelle, MPS-legenda Jukka Mäkeläinen suoritti kentän avauspotkun, Palloliiton Helsingin piirin puheenjohtaja Esko Manninen ja piirijohtaja Mikael Anthoni luovuttivat kultaiset ansiomerkit MPS:n pitkän tien puurtajille Timo Hirvoselle ja Jukka Airaksiselle. Siltamäen Lions klubin Markus Mustakallio ja Juha Malila ojensivat eurohenkisen kuoren tärkeää nuorisotyötä tekevälle seuralle.

Puheenjohtaja Arima kertasi avajaispuheessaan ajoittain tuskaistakin kentän muutosurakkaa. Se kysyi aikaa ja voimia seuran avainhenkilöiltä.

-Traktorikin ehdittiin raknnustöiden aikana varastaa kahteen kertaan. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia tämän kenttähankkeen eteen töitä tehneitä. Erityinen kiitos myös vaimolleni ymmärryksestä. Toivotaan, että tämä meille rakas kenttä palvelee näin seuraavat 70 vuottakin, hehkutti Arima.

Mutta nyt oli vapauttavan juhlan paikka. Tekonurmi on käytössä ja mahdollistaa ympärivuotisen harjoittelun ja pelaamisen. Tekonurmen alla on anturit, jotka ohjaavat talviaikaan pinnan lämmitystä keliolosuhteiden mukaan. Kenttäalue ei avajaisista huolimatta ole vielä valmiissa tikissä. Lähiviikkoina MPS-värinen keltamusta juoksurata valmistuu lopullisesti. Avajaisten seremoniamestari ja MPS:n toiminnanjohtaja Veli-Pekka Rinne kertoi myös maisemoinnin jatkuvan.

Mäntsälästä on tulossa vihreää tekonurmea, jolla pinnoitetaan maalien tausta-alueet ja verhotaan myös pengerrykset, kertoi ”Vellu” Rinne. 

Avajaispäivään mahtui myös hyvää futista, kun MPS:n A-juniorit jatkoivat upeaa tappiotonta sarjaansa 1. divisioonassa Mikkelin Kissojen kustannuksella. Malmin pojat antoivat juhlaväelle vahvan näytteen osaamisestaan voittaen 6-1. Tämä tiesi sitä, että MPS karsii talvella etenemisestä valtakunnalliselle SM-tasolle.

Heimo Laaksonen