Iloista juhannusta

Keskikesän juhlan aika on koittanut. Aurinko on hellinyt jo viikon verran, mikä riemastuttaa etenkin lomalla olevia. Tänä kesänä juhannukseksi luvattiin taas upeita säitä lähes koko maahan. Juhannuksen tuoma ylimääräinen vapaapäivä osuu hyvään kohtaan niin ajankohdallisesti kuin säidenkin suhteen. Auringonpaiste piristää ja tuottaa hyvää mieltä etenkin pitkään sisällä erityksissä olleille. Nyt sitä iloa ja piristystä kaivataankin. Kaupunkiin juhannukseksi jäävät pääsevät nauttimaan rantojen ja puistojen kauneudesta. Moni on vasta tänä keväänä huomannut, kuinka mainioita, monikäyttöisiä ja kauniita puistoja meillä täällä on.

Ajan viettäminen ja eväiden herkuttelu puistoissa on hieno asia, mutta se ei ole, ettei omia roskia jakseta kantaa sieltä pois. Nyt moni puisto kärsii roskaisuudesta, vaikka roska-astioitakin olisi tarjolla. On aika yllättävää, että puistoihin mennään nauttimaan, mutta ei jätetä niitä sellaiseen kuntoon, että itsekin olisi sinne kiva mennä taas uudelleen. Tai ehkä oletetaan, että joku muu ehtii siivota ennen seuraavaa omaa vierailua. Puistojumpat ovat nekin alkaneet taas pyöriä ja monet päiväleiritoiminnot voitu pitää ulkona ja nauttia lämmöstä ja raittiista ilmasta. Moni odottaa jo innolla myös kuntoportaita, joita pian ryhdytään rakentamaan tänne Koilliseenkin.

Puistojen lisäksi uimarannat ovat olleet varsin kansoitettuja viimeisen viikon ajan. Helteillä on mukava mennä veteen viilentymään, mutta siinä piilee myös riskinsä. Viikko sitten Tapaninvainion uimarannalla hukkui mieshenkilö. Viikonloppuna hukkui pieni poika Oulunkylän puolella Pikkukoskella. Vantaanjoen vesi on aika sameaa ja joen pohja äkkijyrkkä. Lisäksi pohjalla voi olla yllättäviä romuja. Turvalliseen uimiseen voisi leireiltä tuttu uimapari olla mainio käytäntö. Oman seurueensa lisäksi kannattaa vähän katsella muidenkin uimarien suuntaan. Vajoaminen voi tapahtua aivan yllättäen vaikkapa sairauskohtauksen vuoksi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHiidenkivenpuisto ilahduttaa kauneudellaan
Seuraava artikkeliMalmin lentoaseman päällikkö ammuttiin alas 80 vuotta sitten: Malmilla paljastettiin Kalevan muistolaatta