Mainiota Juhannusta!

teija loponen

Tänään keskiviikkona on meneillään kesäpäivänseisaus. Tämän päivän jälkeen yö alkaa taas pidentyä, vaikka juuri nyt Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei laskekaan lainkaan. Tosin ei se kyllä taida joka paikassa paistaakaan.

Koillis-Helsingin Yrittäjät ottivat osaa viime lauantaina Nuku yö ulkona –haasteeseen ja muutamat yrittäjät tosiaan nukkuivat yön ulkona, varsin eksoottisesti Malmin lentokentän maastossa. Lauantai-illan auringonlasku oli upea ja sitä odotellessa oli mukava katsella värikkäältä taivaanrannalta laskeutuvia pienkoneita. Vielä upeammalta hiljalleen laskeutuva aurinko näytti heistä, jotka itse nousivat illan aikana koneeseen ja pääsivät tarttumaan ohjauspuikkoihin.

Koillis-Helsinki tarjoaa monenlaisia elämyksiä ja mahdollisuuksia kokea uutta ja erilaista. Vaikka olemme pääkaupungissa, on meillä esimerkiksi Fallkullan kotieläintilalla aitoa maalaistalomaista tunnelmaa navetoineen ja eläimineen. Siellä monet lapset viettävät elämysviikkoja eläimiä hoitaen ja niiden hyvinvoinnista huolehtien. Vantaanjoki puolestaan mahdollistaa uimisen ja melomisen. Kesä kaupungissa ei ole ollenkaan niin urbaani kuin voisi kuvitella. Täältä löytyy hevostilaa ja ponitallia, peltoja ja vähän metsääkin, sekä monenlaista harrastusmahdollisuutta kesäteatterista urheiluun.

Viikonloppuna vietettävä valon ja keskikesän juhla taitaa sujua aika viileissä keleissä. Viileyttä tosin karkottavat perinteiset juhannussauna, juhannuskokko ja myös juhannustanssit, joissa pyöriville voi tulla hyvinkin lämmin. Ja juhannuksena saa taas Suomen lippu hulmuta salossa poikkeuksellisesti läpi yön Suomen lipun päivän kunniaksi. Lippu nostetaan salkoon normaalista poiketen vasta juhannusaaton iltana kello 18 ja lasketaan juhannuspäivänä normaalisti kello 21. Siniristilippumme vahvistettiin Suomen lipuksi 29.5.1918, sitä ennen oli pohdittu pitäisikö lipun olla punakeltainen tai senaatin ehdottama leijonalippu. Siniristiin onneksi lopulta päädyttiin.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMajakan synnyttämää taidetta
Seuraava artikkeliLonginojan kunnostus sai tunnustusta: Juha Salonen on vuoden Vesistökunnostaja