Kesätöillä omaa rahaa

Baquetten kahvilapäällikkö Anita Nakari kiittelee kesätöissä olevan Riitun reippautta. Kuva Teija Loponen

Kesätyöt ovat suosittuja nuorten parissa, sillä rahalle löytyy helposti käyttöä. Etenkin nuoremmat kesätöitä tekevät haluavat olla töissä vain kuukauden verran, jotta lomailuunkin jää aikaa. Tänä suvena kesätöitä on löytynyt mukavasti.

Riitu Miettinen sai kesätyöpaikan Malmin leipomo-kahvila Baquettesta. Kahvilatyö oli Riitulle ennestään tuttua, sillä hän oli TET-harjoittelussa Mäkelänrinteen uimahallin kahvilassa ja sen jälkeen on tehnyt siellä keikkatöitä koulun ohessa.

– Tämä Baquette on vähän erilainen paikka, kun täällä on omia konditoriatuotteita ja myös lounasta. Aika paljon olen nyt kassalla ja alkuun vähän jännitti, miten muistan kaikki koodit. Täällä on paljon kanta-asiakkaita, jotka ovat innokkaita juttelemaan. Toki juttelen mielelläni, mutta samalla on pakko katsoa, ettei sen vuoksi synny jonoa, vaan kaikki tulevat hyvin palvelluiksi, Riitu pohdiskelee.

Töitä Riitu tekee nyt alkuun kuukauden verran, sillä lomaillakin hän haluaa ja haaveilee ulkomaille pääsystä.

– Jos kaikki menee hyvin, niin tulen sitten loman jälkeen tekemään silloin tällöin koulun ohella ilta- ja viikonlopputöitä.

Kahvila-ala ei kuitenkaan välttämättä ole Riitun tulevaisuuden ala, seuraavaksi hän haluaisi kokeilla kosmetiikan myyntiä. Ysiluokan päättänyt tyttö kertoo kaikkien kavereidenkin saaneen kivasti kesätöitä.

Kahvilapäällikkö Anita Nakari on ollut varsin tyytyväinen uuteen kesätyöntekijäänsä.

– Riitulla on hyvin kaikki perusasiat hallussa aiemman kahvilatyönsä ansiosta. Hän on ulospäin suuntautunut ja tulee hyvin asiakkaiden kanssa toimeen. Riitu on myös mukavan omatoiminen, mikä on tärkeää etenkin ruuhkahetkinä, Anita toteaa.

Anita Nakari kertoo Baquetten omistajalla olevan pitkät perinteet siitä, että yritys antaa harjoittelupaikkoja ja työmahdollisuuksia niin nuorille kuin myös erityistyöntekijöille. Tuotannon puolella sekä kahvilassa on harjoittelijoita, työelämän kokeilijoita, sekä opinnoissaan työharjoittelua tarvitsevia ollut vuosikymmenet töissä, samaten kehitysvammaisia henkilöitä on Baquette työllistänyt jo yli 20 vuotta.

– Itse olen täällä Baquetten puolella ollut vasta puolisen vuotta, mutta jo nyt olen huomannut, että asiakkaat selvästi arvostavat sitä, että yritys tarjoaa töitä monenlaisille ihmisille, kertoo kahvilapäällikkö.

Kesätyöntekijästä Anita sai tarvitsemiaan lisäkäsiä kahvilan puolelle ja koska Riitu on jo osoittautunut varsin reippaaksi ja pystyväksi, ottaisi Anita hänet mielellään myös koulujen alettua tekemään tuntitöitä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLukijan kuvat: Pumpuli-tuomi ja ahomansikan kukinta
Seuraava artikkeliKoillinen tutuksi pyöräillen – Viikki-Pihlajamäki