Keväästä kesään

Toukokuun viimeiset päivät ovat meneillään, ensi viikolla eletään jo kesäkuuta, koululaiset ovat jääneet lomalle ja niin myös moni työtä tekevä. Tulevana lauantaina koulumaailmassa vietetään poikkeuksellisia päättäjäisjuhlia. Peruskoululaiset kokoontuvat kyllä kouluillaan, mutta luokittain, ilman yhteistä juhlaa. Uudet ylioppilaat painavat lakkinsa päähän kotona seuraten verkossa päättäjäispäivän pienimuotoista ohjelmaa ja kuunnellen rehtorinsa puheen. Moni haluaa kuitenkin viettää ylioppilasjuhliaan perinteiseen tapaan vieraiden kanssa ja se onnistuukin saapumisaikoja vähän porrastamalla. Hyvin epävirallisia koulun päättäjäisiä vietetään myös toisen asteen oppilaitoksissa, joissa lukioiden tapaan viimeiset kuukaudet on opiskeltu etänä.

Koulujen päättyessä on jälleen edessä se kysymys, mitä tekemistä lapsille lomaileville lapsille keksisi. Osa vanhemmista joutui jo koronan vuoksi pitämään ainakin osan lomistaan, joten ohjatulle kesätoiminnalle olisi entistä suurempi tarve. Pihlajamäen nuorisopuistossa on kesätoimintaa, samoin Fallkullan kotieläintilalla, joka on sisätilojen osalta muilta kuin kesäleiriläisiltä suljettu. Myös seurakunta järjestää päivätoimintaa kouluikäisille ja muutamat harrastusseurat samoin. Tarjontaa on kuitenkin selvästi edelliskesiä vähemmän ja monessa harrastuksessa leiritoimintaa kyetään tarjoamaan vain toiminnassa jo muutenkin mukana olleille.

Leikkipuistoihin voivat koululaisetkin mennä touhuamaan ja niissä pyörii myös kesäleiritoimintaa. Jo vuonna 1942 alkanut perinne maksuttoman lämpimän lounaan tarjoamisesta joka arkipäivä jatkuu tänäkin kesänä leikkipuistossa. Tuolloin 1942 leikkipuistoruokailu aloitettiin sodan aiheuttaman elintarvikepulan vuoksi, tänä kesänä se on monille perheille entistä tärkeämpi apu lomautusten ja irtisanomisten vuoksi. Poikkeuksena edellisvuosiin ruoka annostellaan kertakäyttölautasille, mutta omat aterimet ja juomat tulee jokaisella lapsella olla mukanaan.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapulin liikuntahallin rakentaminen käynnistyy elo-syyskuussa
Seuraava artikkeliKoillis-Helsingin pikaraitiotiessä nähdään hyvää ja huonoa