Tapulin liikuntahallin rakentaminen käynnistyy elo-syyskuussa

Tapulin-liikuntahalli
Arkkitehdin näkemys valmiista Tapulin liikuntahallista.

Tapulin liikuntapuisto täydentyy ja monipuolistuu mittavalla sisäpalloiluhallilla. Luvat ja rahoitus ovat varmistuneet, hallin pohjatöiden pitäisi startata loppukesällä ja liki 4000 neliön hallin olisi määrä olla valmis vuoden kuluttua.

Tapulin Liikuntakeskus Oy:n nimisen hallihankkeen toteuttajina ja omistajina ovat Tapanilan Urheilutalosäätiö sekä liikuntakärpäsen MPS:n jalkapalloputkessa saanut liikuntayrittäjä Roope Heilala. Säätiöllä on 51 %:n osuus, ja Heilalalla 49 %. Kumppanukset ovat parin vuoden ajan työstäneet ja suunnitelleet Tapulin hallihanketta ahkerasti.

-Nyt on hieno fiilis, kun palaset ovat loksahtaneet paikoilleen, ja saadaan monipuolinen sisähalli täydentämään Tapulin ulkoliikuntapuistoa, iloitsee Roope Heilala.

Kerrosalaltaan noin 3890 neliöiseen halliin tulee kaksi salibandykenttää, joissa voi pelata myös futsalia, käsipalloa, lentopalloa ja maalipalloa. Hallin kolmas lohko peitetään kolmella 14 x 14 m kanveesilla. Kentät ovat myös helposti muunneltavissa esimerkiksi tanssiurheilulle. Sisääntuloon yhteyteen tulee kahvio. Kaupungin vuokraaman maa-alueen pinta-ala on 7000 neliötä.

Nyt toteutettavan palloiluhallin jälkeen alueelle jää tulevaisuuteen vielä rakennusoikeutta toiselle samankokoiselle, vaikkapa jalkapallohallille.

Kaupungin Kulttuuri ja vapaa-ajan lautakunta piti Tapulin hallihanketta kannatettavana, ja puolsi sille liikuntapaikkoihin kohdistuvaa 1 560 000 euron kaupungin myöntämää lainaa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 3 900 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vapun alla hallille anotun 750 000 avustuksen. Pankkilainojen osuus on 1 190 000 euroa, loput 400 000 on omistajien omaa pääomaa.

Tapulin liikuntahallin toteuttajat uskovat vahvasti tarpeellisuuteen. Pohjois- ja Koillis-Helsingissä koetaan olevan suuri pula liikuntapaikoista, ja koillinen Helsinki saa ennusteiden mukaan liki 30 000 uutta asukasta 2030 loppuun mennessä.

Uusi halli takaa harrastus- ja kilpailuvuoroja salibandylle, käsipallolle, lentopallolle ja voimistelulle sekä mahdollistaa uusien harrastajien määrän kasvattamisen.

Eräviikinkien suuresti toivomaa liiga-areenaa Tapulin halli ei mahdollista. Katsomopaikkoja ei areenalle mahdu riittävästi.

Näillä näkymin koronakaan ei estä liikkeelle lähtöä. Pohjan stabilointityöt on määrä aloittaa elo-syyskuussa. Toukokuussa 2021 pitäisi pytingin olla valmis, ja kesätestien jälkeen liikkujien täydessä käytössä syksyllä 2021.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliUudet OmaStadi-hankkeet haussa
Seuraava artikkeliKeväästä kesään