Kesäistä eloa

Koulut päättyivät lauantaina ja oppilaat pääsivät rankan lukuvuoden jälkeen nauttimaan lomastaan. Koululaisten kesälomakausi käynnistyi leppoisissa säissä, auringon helliessä. Onneksi niin, sillä tänä kesänä lomakin on vielä vähän poikkeava erilaisten yhä voimassa olevien rajoitusten vuoksi, jotka niukentavat kesätekemisten valikoimaa. Niiden vuoksi lapsille ja nuorille ei nyt valitettavasti ole aivan entiseen tapaan tarjolla erilaisia tapahtumia ja toimintaa. Monenlaista kivaa silti pääsee tekemään ja niistä löytyy tietoa kaupungin sivuilta sekä eri urheiluseurojen ja muiden kesäohjelmaa tuottavien tahojen omilta kotisivuilta.

Kesälomaohjelmaan kuuluu oleellisesti uiminen. Vaikka Vantaanjoen uimarannoilla uimista ei tänä kesänä suositella, on moni sielläkin jo ehtinyt käydä nauttimassa veden vilvoituksesta. Uimahalleistamme Malmi on nyt avoinna, Jakomäki ja Siltamäki eivät. Isommilla koululaisilla haaveena voivat olla kesätyöt. Kesäsetelillä töitä ovat hakeneet tänä keväänä poikkeuksellisesti myös lukion 1.-luokkalaiset, jotka eivät viime kesänä yhdeksäsluokkalaisina kesäsetelitöihin koronan vuoksi päässeet. Paikkoja ei ole yhtä paljon tarjolla kuin aiemmin, joten moni kesätöistä muutamaksi viikoksi haaveillut saattaa nyt jäädä paikkaa vaille. Vaan vielä kannattaa kysellä, kesä on vasta alussa.

Helsinki-päivä on sekin viime vuotiseen tapaan varsin rajoittunut ohjelmiltaan. Me täällä Koillis-Helsingissä pääsemme nauttimaan ainakin pelastuslaitoksen juhlaparaatista, joka lähtee Malmilta kiertäen myös muissa Koillisen kaupunginosissa. Sunnuntaina koittaakin sitten varsinainen äänestyspäivä kuntavaaleissa. Ellei ääntään ole käynyt ennakkoäänestyksissä antamassa, kannattaa se sunnuntaina tehdä ja äänestää jotakuta koillishelsinkiläistä ehdokasta. Heitä täällä riittää mukavassa määrin ja monista eri puolueista, joten valinnanvaraa on. Nyt kannattaa vaikuttaa, kun mahdollisuus on.

Päätoimittaja Teija Loponen