Ehdokkaat esittäytyvät 9.6.

 1. Mihin asioihin haluaisit vaikuttaa valtuutettuna?
 2. Miksi juuri sinut kannattaisi valita valtuustoon?
 3. Kantasi Malmin lentokenttään?

Marika Väisänen
Vasemmistoliitto
Tapanila

 1. Haluan, että vanhemmat saavat lapselleen päivähoitopaikan kodin läheltä silloin kun sitä tarvitsevat. Koillis-Helsingissä on
  paikoitellen huono tilanne päivähoitopaikkojen saatavuudessa. Haluan edistää laadukasta varhaiskasvatusta, mikä tarkoittaa mm. sitoutunutta henkilökuntaa, asianmukaisia tiloja ja sopivan kokoisia lapsiryhmiä. Koulut eivät saa eriytyä vaan jokaisessa lähikoulussa on oltava riittävät resurssit hyvään opetukseen ja tukitoimia saatavilla. Haluan edistää lähipalveluja. Arki sujuu ja on
  ekologista kun kävely ja pyöräilymatkan päästä löytyy esim. harrastuksia, ruokakauppa ja kirjasto.
 2. Olen aktiivinen luonne ja hyvä kuuntelemaan. Osaan kuljettaa asioita ja tehdä yhteistyötä myös yli puoluerajojen.
 3. Kunnioitan tehtyjä päätöksiä, enkä aio olla edistämässä päätöksen avaamista. Malmin lentokentän arvokkaat luontokohteet tulee kuitenkin säilyttää koskemattomana. Mikäli tämä tarkoittaa, että asuntojen määrästä joudutaan tinkimään, niin näin täytyy tehdä. Longinoja vaatii erityistä suojelua. Alueen virkistysmahdollisuudet tulee säilyttää.

Vesa Koskela
Keskusta
Pihlajisto

 1. Valtuutettuna haluan vaikuttaa kaikkiin asioihin, mitä tulee päätettäväksi. Pidän huolta, että kaikille kaupunginosille ja niiden yhdistyksille turvataan hyvät toimintamahdollisuudet oman alueen vahvuuksien kehittämiseen. Lähipalvelut ja -luonto ovat tärkeitä etenkin lapsille ja ikäihmisille. Viikki-Vanhankaupunginlahden ympärille tulee jättää suojavyöhyke, että se säilyy elinvoimaisena linnuille ja virkistyksenä ihmisille. Kannatan maksutonta joukkoliikennettä, parempia pyöräteitä ja sitä kautta Helsingin keskustaan enemmän tilaa niille autoilijoille, joiden on välttämätöntä liikkua kantakaupungissa. Se voi tarkoittaa myös kuntaveron korotusta, mutta siitä saatava hyöty todennäköisesti kattaa siitä syntyvät kulut. Tunturikadulle tulee perustaa Mika Waltari -museo.
 2. Kaupunginosavaikuttajana olen kokemusasiantuntija. Rakentavana kriitikkona olen kehittynyt näkemysasiantuntijaksi. Viimeiset viisi vuotta olen opiskellut Helsingin yliopistossa teologiaa ja mm. suomen kieltä, joten alan olla jo akateeminen asiantuntija. Minulla on pätevyyttä toimia valtuutettuna.
 3. Kaikkiin kyselyihin olen vuosien varrella vastannut, että Malmin lentokenttä on säilytettävä ilmailukäytössä.

Martina Houtsonen
Perussuomalaiset
Malmi

 1. Lähiluontoa on suojeltava ja kehitettävä Helsinkiä vuorovaikutuksessa asukkaiden kanssa. Lasten ja perheiden hyvinvointiin on panostettava huomattavasti nykyistä enemmän. Mielenterveyspalvelujen saatavuutta on parannettava kiireellisesti, eikä yksikään nuori saa joutua odottamaan pitkään avun saamista. Kotihoidontuen Helsinki-lisä takaisin!
 2. Olen rohkea, määrätietoinen sekä inhimillinen ja yhteistyökykyinen päättäjä, jolla on poikkeuksellisen laaja osaaminen erityisesti terveydenhuollosta ja koulutuksesta. Olen asunut lähes 20 vuotta Koillis-Helsingissä ja toimin Malmin peruskoulun johtokunnan puheenjohtajana. Olen myös neljän lapsen äiti, luokanopettajaopiskelija sekä kokenut sairaanhoitaja, joka tuntee helsinkiläisten arjen.
 3. Malmin lentokenttä pitää ehdottomasti säilyttää ilmailukäytössä. Malmin lentokentän merkitys on korvaamaton niin sähköistyvän ilmailun kuin kulttuurihistoriallisten arvojen kannalta. Myös Malmin lentokentän uhanalainen niittyluonto eläimineen pitää suojella. Malmin lentokenttä on minulle henkilökohtaisestikin tärkeä, ja aion suojella sitä intohimoisesti.

Heimo Laaksonen
Kokoomus
Viikinmäki

 1. Haluaisin jatkaa kaupunginvaltuutetun tehtävien lisäksi työtä, jonka aloitin jo 1. valtuustokaudellani 2012 Liikuntalautakunnan varapj:nä. Olen saanut vaikuttaa vahvasti liikuntaolosuhteiden kehittämiseen Koillisessa. On saatu uusia tekonurmikenttiä, lisättyä alueemme seurojen avustuksia ja olen saanut tuettua Malmin uimahallin laajentamista maauimalaksi. Sydämelläni on edistää liikuntaa junioreista senioreihin. Valtuustotyössä olen tukenut tervettä taloudenpitoa ja kaupunginosien tasapuolisuutta. Aluettamme koskettavista valtuustoaloitteistani olen saanut myönteisiä päätöksiä, yksi viimeisimmistä on juuri Puistolan Koudan liikuntapuistoon valmistuva lähiliikuntapaikka.
 2. Lupaan tarjota äänestäjille ja alueen asukkaille vahvan paikallissydämen ajamaan alueemme etuja ja kehitystä eteenpäin. Kokemusta tästä on yli 30 vuotta. Olen yhteistyökykyinen- ja haluinen, joka on tärkeää poliittisessa päätöksenteossa.
 3. Kannatan järkevää kompromissia, rakennetaan kentän reunamille säilyttäen luonto, kulttuuriympäristö ja yksi kiitorata. Olen aina ollut Malmin kentän puolella ja kannatan vahvasti asukkaiden kuulemista kuntalaisäänestyksellä kentästä.

Mirka Vainikka
Sdp
Malmi

 1. Haluan huolehtia yhdenvertaisuudesta, toimivista palveluista, kohtuuhintaisesta asumisesta, liikenteen sujuvuudesta, viihtyisästä kaupunki ympäristöstä ja henkilöstön hyvinvoinnista. Ihminen tulee aina ensin.
 2. Tunnen kotikaupunkini laajasti, olen kolmen pojan äiti, Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja sekä toiminut kuntapolitiikassa ja järjestöissä yli 20-vuotta.
 3. Alueen rakentamisessa on huolehdittava viihtyvyydestä, suojeltava Longinojaa ja luontoarvoja sekä turvattava Malmin palvelut. Päätöksenteko on jo pitkällä ja suoranaisena periaatteellisena päätöskäsittelynä asia ei enää tule valtuustoon.
Edellinen artikkeliKesäistä eloa
Seuraava artikkeliKoudan kentän kunnossapito kallista ilkivallan vuoksi: Kenttiä vuokrataan urheiluseuroille