Kevätsalko nousi Mosan torille

Värikäskoristeinen salko pystytettiin Mosan torin laitaan lauantaina. Kuva Teija Loponen

Kokoontumiskiellon vuoksi kaikki yleisötapahtumat on peruttu, niin myös Mosa herää. Tänä keväänä Mosa herääkin kevätsalon ihastelulla, jota jokainen voi harrastaa itsekseen tai perhekunnittain.

Mosa herää- tapahtuma muuttui koronan myötä lauantaina torille pystytetyksi kevätsaloksi.

Yhteisöllisyys tapahtumaan saatiin siitä, että jokainen mosalainen saattoi halutessaan osallistua liehukekoristeiden tekoon. Valmiita koristeita sai viedä Ormioiden pihapöydälle ennakkoon lauantaihin mennessä.  Sieltä ne sitten kuljetettiin salon kanssa torille.

Torilla muutaman hämmästyneen istuskelijan silmien alla hoiti alle kymmenen hengen porukka koristeiden kiinnityksen salkoon ja salon pystytyksen. Kiinnitettävää oli kertynyt peräti yli 50 liehukkeen verran.

-Muutaman kerran osuin näkemään tuojia ja ikähaitari oli laaja parivuotiaasta ikäihmisiin. Useampikin kertoi ilahtuneensa kovasti tällaisesta tavasta osallistua yhteisen ilon tuottamiseen, kertoo Eira Ormio.

Luovuus oli kukkinut upeasti liehukkeita tehneillä. Mosan alakoululta oli tuotu upea pitkä tilkkutyö, Impivaaran päiväkodissa oli askarreltu välkehtivä raketti ja mukana oli selkeästi niin aikuisten kuin lasten kätten töitä.

Liehukkeiden materiaaleina oli käytetty kaikkea mahdollista puusta, luusta, kankaasta, langasta, huovasta, kierrätysmetalleista ja koruista lähtien.  Osa oli hyödyntänyt liehukkeissaan virpomisvitsoja tai muuta kotoa löytynyttä turhaksi käynyttä materiaalia.

Liehukkeisiin oli pyydetty laittamaan valmiiksi kestävät kiinnityslangat, mutta niiden  kestävyyttä varmistettiin vielä rautalangoin.

Näyttävä salko liehuu nyt kyläläisten ja ohikulkijoiden ilona toukokuun 5. päivään saakka. Silloin se puretaan ja halukkaat saavat hakea omat liehukkeensa pois taas samasta osoitteesta, Liiketie 34 A, josta ne ovat pöydiltä noudettavissa perjantaihin saakka.

Teija Loponen