Päättäjien palsta: Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Kauko Koskinen

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen
 1. Minkä arvosanan (1-10) ja miksi antaisit Helsingin kaupungin selviytymiselle tähänastisista erilaisista korona-ajan vaatimuksista
 2. Minkälaisissa koronaan liittyvissä päätöksenteoissa olet itse ollut luottamustehtävissäsi mukana?
 3. Miten koronapandemia on omaan arkeesi vaikuttanut?

Veronika Honkasalo

 1. Antaisin tällä hetkellä Helsingille arvioksi 9. Tiedotusta on tehty intensiivisesti ja monilla eri kielillä. Se on hyvä. Lasten ja nuorten osallistamista vuorovaikutukseen ja tiedottamiseen olisin sen sijaan halunnut nähdä enemmän. Lapsia ja nuoria tulee lainkin mukaan kuulla heitä koskevissa asioissa ja epidemia ja siihen liittyvät rajoitustoimet koskettavat lasten ja nuorten arkea hyvin dramaattisella tavalla.

  2. Olen sekä kaupunginhallituksen jäsen että kaupunginvaltuutettu, joten seuraan Helsingin koronatilannetta ja siihen liittyvää päätöksentekoa hyvin läheltä ja intensiivisesti.

  3. Meillä pyörii kolmen peruskoululaisen lapsen etäkoulu kotona samaan aikaan kun puolisoni tekee töitä etänä ja minä osallistun eduskuntatyöhön ja kuntapolitiikkaan sekä paikanpäältä että etänä. On tämä aikamoista yhteensovittamista. Olemme yrittäneet panostaa erityisesti ulkoiluun, liikuntaan ja ruuanlaittoon, ja lasten mielestä perheen yhteiset ateriahetket ovat olleet parasta epidemia-aikana, ja kyllähän tässä tutustuu omiin lapsiinkin ihan uudella tavalla. Olen monesti sanonut, että minusta lapset ja nuoret ottavat kaikkein rauhallisemmin poikkeustilanteen.

Heimo Laaksonen

 1. Annan Helsingille arvosanaksi 9 toimista Koronavirusta vastaan. Esimerkkinä nopea päätös vuokrakompensaatioista yrittäjille sekä monista nopeista sopeutumispäätöksistä, esim. Helsinki-avun synnyttämisestä jne.
 2. Lautakuntatyössä olen ollut tukemassa toimia, joilla Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala on reagoinut tehokkaasti muun muassa  henkilöstön siirtämisessä koronavastaisiin tehtäviin. Liikuntajaoston puheenjohtajana olen ilmoittanut kantanani, että tämän kevään seurojen toiminta- ja tila-avustuksissa otetaan huomioon urheiluseurojen ajautuminen taloudelliseen korona-ahdinkoon.
 3. Olen ottanut tosissani koronapandemian mukautuen viranomaisten asettamiin toimintarajoituksiin. Valtuusto- ja muiden luottamustehtävien kokouksiin olen osallistunut etänä. Mieli on säilynyt positiivisena, kyllä me yhdessä tämä riesa selätetään!

Kauko Koskinen

 1. Antaisin arvosanaksi 9. Kukaan ei voi olla täydellinen.
 2. Olen ollut mukana lähinnä kaupunginvaltuuston päätöksenteossa liittyen koronakysymyksen hoitamiseen. Myös Helsingin kaupungin teatterisäätiön hallituksen puheenjohtajana ja Helsingin kaupungin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana olen lähinnä ollut päättämässä kokousjärjestelyistä.
 3. Eri yhdistyskokoukset ovat jääneet pitämättä, joten niihin en ole voinut osallistua (mm. Pukinmäki-seura, Pukinmäen Kokoomus). Töissä olen käynyt. Tennistunteja olen harventanut ja viikoittainen kuntojumpparyhmä on peruttu. Ulkona on tullut käveltyä viikonvaihteessa. Muutoin lähes normaalisti.
Edellinen artikkeliKevätsalko nousi Mosan torille
Seuraava artikkeliKarateharjoitukset siirtyivät kotiin