Malmin terveysaseman toiminta ennalleen, Pukinmäki sulkee ovensa

Malmin terveyaseman pihalla alkaa kaikki jälleen olla ennallaan. Teltta ja koronakyltit ovat poistuneet. Kuva Teija Loponen

Koronaterveysasemana puolitoista vuotta toimineen Malmin terveysaseman toiminta palaa ensi maanantaista lähtien ennalleen. Malmia helmikuun puolivälistä tuurannut Pukinmäen vanha terveysasema sulkee ovensa huomenna.

Malmin terveysasema Talvelantie 4:ssä muutettiin Laakson terveysaseman kanssa koronapandemian räjähdettyä koronaterveysasemaksi. Malmin terveysaseman asiakkaat hajautettiin muille lähistön terveysasemille.

Viime helmikuussa Malmia korvaavaksi terveysasemaksi avattiin vanha Pukinmäen terveysasema Säterintie 2:ssa, joka sulkee nyt taas ovensa. Pukinmäen terveysasema palvelee enää huomiseen 7.10. asti.

Myös Malmin terveysaseman toisessa kerroksessa ryhdyttiin alkuvuoden aikana palvelemaan jo osaa Malmin terveysaseman asiakkaista. Tulevasta maanantaista lähtien Malmin terveysasemalla palvellaan kaikkia terveysaseman piiriin kuuluvia asiakkaita kuten ennenkin.

Koronaterveysasemia ei jatkossa ole enää lainkaan, vaan hengitystieoireista ja koronastakin kärsivät potilaat hoidetaan ajanvarauksella kunkin omalla terveysasemalla. Terveysasemiin tulee kuitenkin ottaa ensin yhteyttä sähköisesti tai puhelimitse.

Kaikilla terveysasemilla tulee olemaan terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarisen mukaan kaikkien turvallista asioida. Terveysasemien auloissa on aulatervehtijät, jotka ohjaavat tulijat eteenpäin oikeaan paikkaan. Koronapotilaat hoidetaan suojautumistoimin.

Malmin terveysaseman puhelinnumero jo aukioloajat ovat entiset.

Malmin ja Pukinmäen muutosten vuoksi molemmat terveysasemien toimipisteet ovat kiinni nyt perjantaina 8.10.

Parhaillaan vallalla oleva flunssa on osaltaan vaikuttanut siihen, että monien terveysasemien takaisinsoitossa on ruuhkaa. Vastaaminen kestää nyt tavallista pidempään.

Asiakkaiden toivotaan huomioivan, että soitto terveysasemien takaisinsoittoon tallentuu vain yhden kerran ja yhdelle asemalle kerrallaan. Jos soittopyyntö koskee koronaa, voi tehdä netissä Omaolon koronaoirearvion ja varata ajan koronavirustestiin.

Kiireettömissä asioissa voi ottaa terveysasemaan yhteyttä myös Maisa -palvelun kautta. Sen kautta tuleviin kiireettömiin yhteydenottoihin vastataan noin kolmen arkipäivän aikana. Maisa-viestit tallentuvat asiakas- ja potilastietojärjestelmään.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVanhaa vai uutta
Seuraava artikkeliRatavartijan mökki vallattiin