Tapanilan aseman aitoja korotetaan

Tapanilan asema
Tapanilan asemalle on monen helpotukseksi tulossa korkeampia aitoja, joiden tarkoitus on estää radalle pääsy. Kuva Teija Loponen

Väylävirasto eli Väylä ja Helsingin kaupunki korottavat Tapanilan asemalla sijaitsevia aitoja. Tarkoitus on korottaa radan suuntaista aitaa ja radan yli vievän sillan kaidetta. Sillan kaiteen korotus kuuluu Helsingin kaupungille ja rata-alueen aitaus Väylälle.

Tavoitteena on aloittaa työt maaliskuun lopussa. Urakkaa tekemään valittu A. Kupsu Oy aikoo purkaa tapanilalaisten pystyttämät turva-aidat pois tulevan työmaan edestä.

Rakennettavien aitojen keskeinen viesti on, että radalle ei saa mennä, toteaa rautatieturvallisuuden johtava asiantuntija Marko Tuominen Väylästä.

Toive on, että näin aseman seutu rauhoittuu, eikä ongelma siirry muualle, jatkaa projektinjohtaja Eero Sihvonen Helsingin kaupungilta.

Projektinjohtajan mukaan hankkeeseen on varattu rahaa 200 000 euroa. Hän uskoo, että lopullinen hinta asettuu alle asetetun kattohinnan.

Työhön kuluu arviolta kuukauden päivät. Urakka täytyy tehdä pitkälti yötöinä, sillä rakentamisessa pitää huomioida junaliikenne. Työssä tehdään jännitekatkoja ja sitä varten työssä tarvitaan myös turvamiestä, Sihvonen kertoo.

Mahdollisen viivästyksen töihin saattaa aiheuttaa se, että nyt jylläävä korona sairastuttaa työntekijöitä tai tavaran toimittaminen kangertelee samaisen viruksen takia.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMalmitalon uusi kulttuurituottaja Joni Käenmäki haluaa tehdä tuntematonta tutuksi
Seuraava artikkeliAuttavia tahoja