Ala-Malmin puiston vesiallas kuntoon

Aidattu-Ala-Malmin-puisto-TL
Ohikulkijat ovat ihmetelleet korkeita aitoja Ala-Malmin puiston ympärillä. Kuva Teija Loponen

Moni on hieraissut silmiään Ala-Malmin puistossa, jonka keskiosaan kulkemisen peittävät nyt korkeat vaneriaidat. Huhut yksityistilaisuuksista eivät pidä paikkaansa, työn alla on vesialtaan peruskorjaus.

Kaupunkiympäristön toimialan rakennuttamisen ja infran projektinjohtaja Jukka Väisänen kertoo, että tarkalleen ottaen kyseessä on Ala-Malmin puiston suihkulähdealtaan peruskorjaus.

-Koko hanke tulee kestämään noin kolmisen kuukautta, eli pyritään saamaan valmiiksi ennen talven tuloa, tämän vuoden puolella. Ensi kesänä vesi suihkuaa taas suihkulähteessä, Väisänen lupaa.

Allasta kiertävät istuinpenkit uusitaan, suihkulähteen laitteet kunnostetaan ja lisäksi allas saa uuden pinnoituksen. Nuo toimenpiteet kuuluvat nyt tehtävään peruskorjaukseen.

Kaupunkiympäristön toimialan projektipäällikkö Petri Arponen kertoo, että Ala-Malmin puisto itsessäänkin olisi myös jo peruskorjauksen tarpeessa.

-Puisto pyritään jossain vaiheessa peruskorjaamaan kokonaisuutena, mutta juuri nyt talous on aika tiukassa, joten isommalle peruskorjausremontille ei vielä ole aikatauluja, Arponen toteaa.

Puiston lasipaviljonki korjattiin jo muutama vuosi sitten.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHelmut hurmasi jälleen Puistolan väen
Seuraava artikkeliLeikkipuisto Nurkka saamassa hyötykasvipuutarhan