Tapanilan aseman kaidekorotukset valmiit

Tapanilan kaidekorotus
Seunalankujan varressa olleet kaiteet korotettiin, jotta sieltä ei enää pääse junaradalle. Kuva Teija Loponen

Seunalankujalla pääsee taas normaalisti pysäköimään, sillä radan varren kosketussuojaseinien rakennustyö on valmis.

Tapanilan aseman läheisyyteen ovat asukkaat jo vuosia toivoneet korotuksia kaiteisiin ja nyt ne on vihdoin rakennettu. Työn toteuttajana toimi Kaupunkiympäristön toimialan siltojen ylläpitourakan sopimustoimittaja A: Kupsu Oy.

Urakassa Fallkullantien ylikulkusillan suojalipat poistettiin ja sillan kaiteet korotettiin kosketussuojaseiniksi. Seunalankujan ja radan välissä olevan tukimuurin kaide uusittiin kosketussuojaseinänä.

Fallkullantien silta kaikkine rakenteineen kuuluu Helsingin kaupungille ja sen osalta hankkeen kustannuksista vastaa kaupunki. Seunalankujan tukimuurin kaiteiden uusimisen kulut maksetaan puoliksi Helsingin kaupungin ja Väyläviraston kesken. Väylävirasto vastasi myös molempien työkohteiden sähkörataan liittyvien töiden ja järjestelyiden kustannuksista.

Helsingin kaupungin osuus kuluista oli enintään noin 125 000 euroa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSirkuseläinten vallankumous kesäteatterissa
Seuraava artikkeliTapulikaupungin kerrostalohanke madaltui