Malmille koronaterveysasema

Malmin terveysasema on torstaista lähtien koronaterveysasema. Kuva Teija Loponen

Koronavirustilanteen vuoksi Helsinki avaa Laakson terveysaseman lisäksi toisen koronaterveysaseman Malmille torstaina 19. maaliskuuta. Malmin terveysasema on kiinni keskiviikon 18. maaliskuuta, jotta tarvittavat muutostyöt voidaan tehdä.

Kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja supistetaan, jotta kiireellinen hoito pystytään turvaamaan. Kiireettömät vastaanottoajat perutaan kaikilta terveysasemilta. Asiakkaisiin ollaan tästä erikseen yhteydessä.

Terveysasemien aukioloaikoja supistetaan siten, terveysasemilla ei ole nyt iltavastaanottoja. Poikkeuksena ovat Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus sekä Laakson ja Malmin koronaterveysasemat. Malmin terveysaseman aukioloja voidaan tarvittaessa laajentaa.

Avoimet neuvolat ovat kiinni. Jos neuvolan toimintaa muuten supistetaan, asiakkaisiin ollaan yhteydessä. Sairasta lasta ei tule viedä neuvolakäynnille.

Kaupunki myös lisää neuvontapalveluja ikääntyneille. Seniori-infon palveluaikaa laajennetaan, jotta ikäihmisten ja läheisten tarpeisiin pystytään vastaamaan paremmin. Seniori-info palvelee arkisin pidennetyillä palveluajoilla kello 9–18 puhelimitse numerossa 09 310 44556 ja chatissa osoitteessa www.hel.fi/seniorit. Huolen ikääntyneen tilanteesta voi kertoa myös sähköisesti huoli-ilmoituksella edellä mainitussa verkko-osoitteessa.

Yli 70-vuotiaita kehotetaan välttämään kontaktia muiden ihmisten kanssa ja pysymään mahdollisuuksien mukaan kotona.

Riskiryhmien suojelemiseksi vierailut sairaaloissa sekä kaikissa asumispalveluissa on kielletty. Läheiseen kannattaa olla yhteydessä puhelimella tai etäyhteydellä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAlppikylässä toivotaan pysyttävän kaavassa: Viheraluetta ei saa muuttaa parkkipaikoiksi
Seuraava artikkeliKoronavirusta vastaan kovat otteet