Neljäs koronarokote 60–69-vuotiaille

Kuva: Unsplash

Neljännen koronarokotteen saavat nyt kaikki 60 vuotta täyttäneet. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotukseen varataan aika. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Koronataudin sairastaneelle ja kolme rokoteannosta saaneelle ei anneta neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on kuitenkin oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Neljännen rokotuksen voivat saada myös riskiryhmiin kuuluvat yli 18-vuotiaat.

Ajanvaraus käy nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla numeroon 09 310 46300 arkisin klo 8-16. Lähin rokotuspaikka on edelleen Ala-Malmilla Vanhalla Helsingintiellä.

– Suosittelemme, että mahdollisimman moni 60 vuotta täyttäneistä ottaisi myös neljännen rokotteen. Rokotukset ovat paras tapa suojautua koronan vakavilta tautimuodoilta, muistuttaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

TL

Edellinen artikkeliJulkinen liikenne talviaikatauluihin
Seuraava artikkeliTaidehanke Puistolan aseman alikulkutunnelissa