Viikin kirjastot remonttiin

Viikin koko Infokeskus Korona remontoidaan ja sen tiloihin tehdään muutoksia. Kuva Teija Loponen

Viikin kirjasto ja Viikin kampuskirjasto Infokeskus Koronassa sulkevat ovensa kesäkuun alussa rakennuksessa tehtävän remontin vuoksi.

Korona remontoidaan täysin kahdessa vaiheessa vuosien 2020–2022 aikana. Vuosien 2020–2021 aikana remontoidaan infokeskuksen 1., 2. ja 3. kerros sekä vuosina 2021–2022 4. ja 5. kerros.

Kirjastot ovat normaalisti auki toukokuun loppuun asti. Remontti alkaa kesäkuun alusta ja se kestää kirjastojen osalta noin vuoden. Infokeskuksen neljänteen kerrokseen avataan kesän aikana kirjastojen yhteinen väistötila, joka palvelee sekä yliopiston että yleisen kirjaston asiakkaita siihen asti, kunnes kirjastojen uudet tilat valmistuvat syksyllä 2021. Väistötiloissa aineistoa tulee olemaan rajatusti, mutta esimerkiksi varausten nouto toimii normaalisti. Tilaan tulee myös lehtien lukupiste sekä noin 100 luku- ja työskentelypaikkaa.

Infokeskus Koronan remontin tarkoituksena on muuttaa kiinteistön tilat vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeita ja Raidejokerin mukanaan tuomia muutoksia. Kirjastoille tulee uusi sisäänkäynti, uusia varattavia tiloja, raikkaampi yleisilme sekä kirjastojen yhteinen asiakaspiste.

Remontoinnin lähtökohtana on toteuttaa uudistus mahdollisimman ekologisesti.

Kirjastojen asiakkaat on otettu aktiivisesti mukaan remontin suunnitteluun erilaisin kyselyin.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKirkonkellot soivat
Seuraava artikkeliMalmin keskustan visio on valmis