Pudotuspelit käyntiin tasaisissa merkeissä

Santtu Stranberg
Eräviikinkien maalivahti Santtu Stranberg oli avausvoiton takuumies. Kuva Salibandyliiga

Pelaajien ja fanien joulu, taistelu mestaruudesta pudotuspelien merkeissä on alkanut. Eräviikinkien seinäjokinen vastustaja SPV kaatui avauksessa, mutta Pohjanmaan pojat kuittasivat sunnuntaina tilanteen kotivoitollaan. Voitot 1-1, eteneminen toiselle kierrokselle vaatii neljä voittoa.

Tuttu ja tunnettu vihollinen SPV saapui perjantaina Eräviikinkien avausvastustajaksi. Seinäjokiset olivat valmistautuneet hyvin, he jopa hallitsivat ottelutapahtumia. Mutta kotijoukkueen sankari oli maalivahti Santtu Stranberg napsien tärkeitä koppeja. Ottelun mies! Kolmannen erän kirillään Eräviikingit piti kotiedun 5-3 voitollaan. Stranbergin lisäksi voitosta on kiittäminen mun muassa kokeneita Jani Kukkolaa ja Lauri Kapasta sekä kaksi tärkeää maalia tehnyttä Roni Laasosta.

Sunnuntaina SPV oli isäntä valtakunnassaan. Se nuiji 8-4 voiton. Vielä avauserässä oltiin 3-3 lukemissa, mutta sen jälkeen SPV kiihdytti voittoon.

Joukkueiden välinen kolmas koitos oteltiin eilen tiistaina Vantaalla. 13.3. välejä selvitellään Seinäjoella. Viides, teoreettisesti ensimmäinen mahdollinen päätöspeli tunnelmoidaan maanantaina 16.3. klo 18.30 Vantaan Energia areenalla. Kuudes mahdollinen kohtaaminen on Seinäjoella 17.3., ja seitsemänteen otteluun on varauduttu Vantaalla torstaina 19.3. klo 18.30.

Heimo Laaksonen