Paita kattoon ja voitto sen päälle

Mikael Järvi
Valmentaja Mikael Järvi sai pelipaitansa jäädyttämisestä muistokseen ”paitataulun”. Kuva Salibandyliiga

Eräviikinkien valmentajan ja kaksinkertaisen maailmanmestari Mikael Järven pelipaita 82 hinattiin juhlallisin menoin Vantaan Energia Areenan kattoon. Herkkää kunnianosoitusta seurasi huima Eräviikinkien takaa-ajo voitto Oilersista. Kauden ennätysyleisö sai rahoilleen täyden perjantai-illan vastineen.

Mikael ”Mikke” Järvi on salibandylegenda. Keväällä 2017 päättyneeseen 21-vuotiseen pelaajauraan mahtui muun muassa 10 Suomen mestaruutta, 2 MM kultaa ja 4 MM hopeaa. Maajoukkueessa Mikke takoi 95:ssä ottelussa 103 tehopistettä ja 705:ssa salibandyliiga ottelussa käsittämättömät 998 tehopinnaa. Turhaan ei miestä ylistetty puolen tunnin seremoniassa ennen Eräviikingit – Espoon Oilers ottelun alkua.

Liekö valmentaja Järven juhlallisuudet kipsanneet kotijoukkuetta, kun Oilers pyyhki ensi erässä 2-0 johtolukemat. Toisessa erässä kotijoukkue heräsi vasta öljymiesten siirtyessä 0-3 johtoon. Päävalmentaja Mika Ahosen tyyneys päättyi, sanainen arkku aukesi ja kädet  kävivät kuin tynnyrinpesijällä. Meno muuttui, suojatit takoivat pikaisesti kolme rysää, ja viimeiselle erätauolle poistuttiin vain 3-4 vierasjohdossa.

Päätöserässä kotijoukkue hinautui juhlaväen riemuksi 6-4 johtoon. Oilers onnistui kaventamaan 6-5 päätöslukemat ilman maalivahtia 27 sekuntia ennen päätössumeria.

Hienon voiton takuumies ja illan toinen sankari Järven ohella oli Eräviikinkien Otto Blomqvist, joka tehtaili peräti neljä maalia. Markus Salmi teki loput kaksi täysosumaa. Kolmas jännitysvoiton takuumies oli vimmatusti töitä tehnyt ja Blomqvistille tekopaikkoja luonut Eero Nuutinen.

Juhlaillallisen jälkeen, heti lauantaina Eräviikingit isännöi pikavauhtia Oulun Luistinseuraa. Tämä liigataisto oli edellisiltaista helpompi. OLS joutui pitkälle kotimatkalleen 7-3 tappio selässään. Eräviikingit kontrolloi koko ottelua johtaen menoa alusta loppuun. Maalitkin jakautuivat tasapuolisesti kuudelle pelaajalle.

Eräviikingit poistuu joulutauolle neljäntenä liigan sarjataulukossa. Tiistaina 29.12. se kohtaa Porissa vuoden päätösottelussa sikäläiset Karhut.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliNaiset voitokkaina liigan joulutauolle
Seuraava artikkeliValokuvakilpailu Malmista