Nokialta mehukas voitto, Oulusta kitkerä tappio

Eräviikinkien Jani Kukkola edessä vääntämässä Oulussa. Ei maaleja, edellisessä pelissä hän takoi teholukemiksi 2 + 2. Kuva Salibandyliiga

Eräviikingit napsi mallikkaalla pelillään Nokialla mehukkaan 11-3 voiton. Pitkän matkan reissupeli toi Oulussa kitkerän 4-3 tappion.

Nokian Krp ei pystynyt antamaan Energia Areenalla eräviikingeille kunnon vastusta. Kotijoukkue tarjosi kannattajilleen kenties kauden parasta peliä. Kotivoitto oli mehukas, 11-3 lukemat puhuvat puolestaan.

Voitto oli koko joukkueen ansiota, vaikka suurimmat tehot keräsivät kokeneet ratsut Lauri Kapanen ja Jani Kukkola. Kumpikin täräytti kaksi maalia. Ottelu lähti liikkeelle lupaavasti, Mikael Lax räväytti 43 sekunnin pelin jälkeen eräviikinkien 1-0 johtomaalin.

Hyvät keskiviikon otteet eivät kuitenkaan siirtyneet lauantaina Ouluun. Isäntäjoukkue OLS passitti eräviikingit kylmälle kotimatkalle 4-3 tappion kera. Kitkerä tappio kulminoitui paljolti tehottomuuteen maalinteossa. Kotijoukkueen maalivahti Wille Mestari mestaroi pallon edessä 29 kertaa, eräviikinkien Santtu Strandberg torjui vastaavasti vain 10 kertaa. Sitä tasoittavaa maalia ei tullut lopussakaan, vaikka Eräviikingit painosti ottelun viime minuutit ilman maalivahtia.

Eräviikingit paseeraa 39 pisteellään sarjassa kuudentena. Nyt on pienen tauon paikka. Eräviikingit pelaa seuraavan kerran 7.2. Nokialla KrP:n vieraana.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliYritysluotsit siltana kaupungin ja yrittäjien välillä
Seuraava artikkeliKirjastojen omatoimikäyttö suosittua