Vilskettä

Koululaisten talvilomaviikko tietää melkoista vilskettä paikkoihin, joissa on jotain mukavaa tarjolla. Samaan aikaan abit toipuvat viime viikon juhlistaan ja valmistautuvat luku-urakoihin, ylioppilaskokeisiin ja mahdollisiin sisäänpääsykokeisiin. Nuoremmat koululaiset kiertävät tällä viikolla esimerkiksi kirjastojen ja Malmitalon ilmaistapahtumissa. Myös useilla urheiluseuroilla on tarjolla kivoja talvilomaleirejä liikunnan parissa. Pukinmäen taidekoulut puolestaan järjesti sirkus- ja taideleirin, jossa osallistujat saavat nauttia paikallisten marttojen tekemästä ruoasta. Mainio idea yhdistää eri tahojen osaamista lasten iloksi.

Vilskettä ja ruuhkaa on myös tekojäillä. Kaupunki päätti, ettei se enää tänä talvena edes yritä jäädyttää puistojen pikkukenttiä, kun pakkasista ei ole ollut tietoakaan. Innokkaimmat kevättä odottavat ovat jo käyneet viljelypalstoillaan kääntämässä maata ja ehkä istuttamassakin jotain. Lintuharrastajille on riittänyt tammi-helmikuussa harvinaisen paljon bongattavaa, sillä lintujen kevätmuutto on vilkastunut harvinaisen aikaisin. Mustarastaan laulua on kuulunut pitkään ja joidenkin mustarastaan poikasten tiedetään kasvaneen jo lentokykyisiksi. Omalla pihallani liljat ja tulppaanit työntävät jo varsiaan ylös mullasta.

Sunnuntaina koittaa laskiaissunnuntai. Mäenlasku saattaa olla haastavaa, ellei säätilassa tapahdu yllättävää muutosta. Ehkä laskiaiseen kehitetään pulkkailun tilalle jokin uusi liikuntamuoto. Talviriehoissa on nyt hiihtämisen sijaan juostu. Laskiaisena voisi järjestää taitokisoja polkupyörillä. Pyöräilijöitä tämä talvi on suosinut ja työmatkapyöräilijöiden määrä onkin kasvanut. Osalle heistä se on tapa huolehtia kunnostaan, toiset haluavat pienentää hiilijalanjälkeään. Tosin on heitäkin, joille se on ainoa näppärä tapa päästä suorinta tietä töihin. Julkinen liikenne ei edelleenkään palvele kaikkia vuorotyötä tekeviä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliVanha Tervapääsky asukasillan aiheena
Seuraava artikkeliHappee vaikeutti EräViikinkien kakkostilahaaveita