Happee vaikeutti EräViikinkien kakkostilahaaveita

EräViikinkien peli ei lauantaina sujunut odotetusti. Kuva Juhani Järvenpää

EräViikingit kohtasi lauantaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Jyväskylän Happeen, jonka helsinkiläiset voittivat vierasottelussa lukemin 4-9. Nyt oli pudotuspelipaikasta taistelevan Happeen vuoro kuitata voitto itselleen. Tappion myötä runkosarjan kakkospaikka ei ole enää EräViikingeillä omissa käsissä.

Ottelu alkoi varsin verkkaisesti ja alusta asti oli selvää, miten Happee halusi pelata. He pitivät palloa ja laskivat ottelun tempoa, etenkin kun Jani Kukkolan johtama kentällinen oli laatikossa. Heidän tehonyrkkinsä Peter Kotilainen – Paul Kotilainen – Jami Manninen puolestaan oli se, joka olisi vastannut jyväskyläläisten tehoista. Heitä vastaan avauserässä pelasi Valtterin Saaren johtama EräViikinkien kakkosketju. Se ei kuitenkaan pystynyt pitämään Peter Kotilaista aisoissa. Happeen avausmaali syntyi Kotilaisen laukauksesta ajassa 1:20 ja toistamiseen ajassa 5:24. Markus Salmi onnistui kaventamaan lukemat 1-2:een, mutta vielä erän loppupuolella Kotilainen viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla.

Toiseen erään EräViikingit oli muuttanut pelaamistaan ja vähän jokainen kenttä pääsi vuorollaan pelaamaan Happeen tehokenttää vastaan. Toisessa erässä peli kulki edelleen Happeen käsikirjoituksen mukaan, eikä EräViikingit missään vaiheessa lähtenyt nostamaan tempoa tai ajamaan Happeeta kunnolla takaa. Toinen erä oli maaliton, paras paikka EräViikingeillä oli Salmen laukaus, joka kävi ylärimassa.

-Oli kyllä vaisu esitys meiltä, mutta kuitenkin hyvä muistutus siitä, että kun mennään kohti pleijareita, niin pitää olla paljon valmiimpi pelaamaan ja etenkin kamppailemaan heti pelin alusta. Pelin taso on vielä heilahdellut paljon pelistä toiseen, joten lopuissa runkosarjan peleissä täytyy nostaa vielä oman tekemisen tasoa, jotta ollaan pleijareissa valmiita voittamaan tiukkoja pelejä, kertaa puolustaja Ossi Jalonen.

Kolmanteen erään päävalmentaja Bengt Lodenius peluutti paljon Kukkolan kentällistä, mutta tänään ei ollut myöskään heidän päivänsä. Palloa ei enää saatu ottelussa Happeen maalilla erinomaisesti pelanneen Markus Laakson selän taakse. Happee puolestaan iski riistosta 1-4 ja lopulta tyhjiin loppulukemat 1-5.

Olli Lähdesmäki

Edellinen artikkeliVilskettä
Seuraava artikkeliAbit irrottelivat ennen kirjoituksia