A la Malmi tuo esille erikoisuuksia

Kalloja, nahkoja ja miesten pellavaisia kesämekkoja – Pekko Käppi & K:H:H:L ovat vuorossa perjantaina 6.3. A la Malmi –klubisarjassa.

A la Malmi -klubisarja on syntynyt ideasta esitellä kiinnostavinta uutta kotimaista, itsenäisten tekijöiden tekemää ja esittämää musiikkia.

Usein valtavirran ulkopuolelle jääviä bändejä ja artisteja voi nähdä keikalla paikoissa, jotka toimivat baari- ja yökerholähtöisesti ja joissa keikat alkavat myöhään illalla ja hukkuvat hieman muuhun humuun.

A la Malmi haluaa tarjota muusikoille erilaisen vaihtoehdon, jossa alkamisaika on aikaisempi ja esiintymispaikkana on konserttisali, jossa musiikki ja sen sisältö ovat pääosassa, kuulijoilla mukavat istumapaikat ja äänentoisto huippuluokkaa.

Klubisarjaan on pyritty valitsemaan nousevia ja tämän hetken kiinnostavimpia nimiä. A la Malmi ei välitä genrerajoista, vaan kevään aikana luvassa on niin rockia, etnoa, folkia, poppia kuin tango- ja elektrovaikutteitakin.

-Tulevaisuudessa tavoitteena on esitellä mahdollisimman laajasti hyvää musiikkia, joka ei ole välttämättä tullut suurelle yleisölle kovin tutuksi. Ajatuksena on, että A la Malmi elää vuosia tästä eteenpäin tuoden laadukkaan indie-musiikin kiehtovimmat tuulet saatavaksi myös kantakaupungin ulkopuolelle. Ja mikä parasta, kohtuullisin lipunhinnoin ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle, toteaa Malmitalon kulttuurituottaja Joni Käenmäki.

Kevätkaudella 2020 A la Malmi -sarjassa keikkailevat Lehtojärven Hirvenpää, Pekko Käppi & K:H:H:L, Maustetytöt, Räjäyttäjät ja Mikko Joensuu.

Sarjassa ensimmäisenä, 20.2. klo19 esiintyvä Lehtojärven Hirvenpää on uuden ajan tango-orkesteri Lapista. Muusikko Harri Kuusijärven progressiivisen iskelmällisiin sävellyksiin lisää syvyyttä tuovat laulaja Jaakko Laitisen elämän ja todellisuuden perusteita ja rakenteita tutkivat sanoitukset. Liput 15/12 e.

Teija Loponen